ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ηλεία και Αργολίδα

se-exelixi-pyrkagies-se-ileia-kai-argolida-2094462

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα αγροτοδασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο Κυλλήνης Ηλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ένα πεζοπόρο όχημα 15 ατόμων και 2 Α/Φ από αέρος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά σε δασική περιοχή στους Φούρνους Αργολίδας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν στο σημείο 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ένα πεζοπόρο όχημα πέντε άτομα και δύο Α/Φ από αέρος.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στο Κορωπί, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε από ξερά χόρτα. Φορτηγάκι που ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου είναι η αιτία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης επί της Λ. Μαρκοπούλου στο ύψος του Κορωπίου στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο. Λόγω του αέρα, η φωτιά επεκτάθηκε και καίει αμπέλια και ξερά χόρτα στην περιοχή. Αυτήν την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν την φωτιά, ενώ στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβεστικά οχήματα.

Καλύτερη είναι πλέον η κατάσταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Αυλάκι, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ επιχειρούν αυτή την ώρα 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων και δύο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τις 13:00 την Τετάρτη σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί κατοικίες.