Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Εύβοια

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Εύβοια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός ελέγχου είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε Πευκοδάσος στα Ψαχνά Εύβοιας.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε, το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Δυρσίων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, αυτή την ώρα, 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

Εκτός ελέγχου παραμένει και η πυρκαγιά στον Απόλλωνα Ρόδου. Στο δύσβατο σημείο έχουν σπεύσει 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 5 ατόμων ενώ από αέρος επικουρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Ωστόσο, η δύσκολη κατάσταση αναγκάζει την Πυροσβεστική να ενισχύσει τις δυνάμεις της. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναχωρούν στις 9.30 μ.μ. από τον Πειραιά 10 οχήματα και 30 πυροσβέστες, ενώ μεταφέρονται με ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από τη Θεσσαλονίκη με C-130, άλλοι 40 ακόμα πυροσβέστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά και στο Δραγώγιο του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία με την πυροσβεστική να κάνει λόγο για «καλύτερη εικόνα». Στην περιοχή επιχειρούν 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες και 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές στους Φούρνους Αργολίδας και τη Σαμοθράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή