ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσλήψεις ανάσα για το ΚΕΘΕΑ

proslipseis-anasa-gia-to-kethea-2094655

Νέες προσλήψεις εγκρίθηκαν για το ΚΕΘΕΑ μετά από υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών. Οι θέσεις, που θα προκηρυχθούν την επόμενη εβδομάδα, θα αφορούν οκτάμηνες συμβάσεις με στόχο τη στελέχωση των επτά Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ.

Πρόκειται για 42 προσλήψεις που αφορούν σε ψυχίατρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, ειδικούς θεραπευτές με σύμβαση ορισμένου χρόνου για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Με τις παραπάνω προσλήψεις θα καλυφθούν οι ανάγκες των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων τα οποία εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και ψυχιατρικής νοσηρότητας και που πριν τη δημιουργία των συγκεκριμένων δομών δεν είχαν άλλη δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας, ειδικά στην περιφέρεια.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται προσωρινή λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας που θα αντιμετώπιζαν τα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα λόγω της λήξης της χρηματοδότησής τους μέσω ΕΣΠΑ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι με τη δράση αυτή εξασφαλίζει τη συνέχεια στη φροντίδα των θεραπευομένων μέχρις ότου προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές του ΚΕΘΕΑ.