Ανοδος 30 θέσεων για το ΕΚΠΑ σε παγκόσμια κατάταξη

Ανοδος 30 θέσεων για το ΕΚΠΑ σε παγκόσμια κατάταξη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών βελτίωσε τη θέση του στην κατάταξη που δημοσιεύει το διεθνώς γνωστό Center for World University Rankings (CWUR ― http://cwur.org/2015/).

Συγκεκριμένα, φέτος το ΕΚΠΑ κατατάχθηκε στην 301η θέση ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα πανεπιστήμια από τις χιλιάδες ΑΕΙ σε όλο τον κόσμο, ενώ πέρυσι ήταν στην 331η θέση.

«Αν συνυπολογισθεί η δραματική μείωση ή και διακοπή της δημόσιας χρηματοδότησης (τακτικές πιστώσεις, ΠΔΕ, κονδύλια για την έρευνα), σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα, όπως η αφυπηρέτηση πολλών καθηγητών, το επίτευγμα αυτό πρέπει να αποδοθεί, λοιπόν, κυρίως στην αφοσίωση και την ποιότητα όλου του ανθρώπινου δυναμικού του ιδρύματός μας» λέει η πρυτανεία του ΕΚΠΑ, επισημαίνοντας ότι το ΕΚΠΑ έχει ξεπεράσει στην κατάταξη πανεπιστήμια με μεγάλη παράδοση, όπως το Πανεπιστήμιο της Λειψίας της Γερμανίας (302η θέση) ή το Πανεπιστήμιο St. Andrews της Μεγάλης Βρετανίας (309η θέση).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή