Νομιμοποιεί τη σύνδεση με κλειστούς αυτοκινητόδρομους το υπ. Υποδομών

Νομιμοποιεί τη σύνδεση με κλειστούς αυτοκινητόδρομους το υπ. Υποδομών

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομική διέξοδο για την παράκαμψη δύο νόμων, μιας απόφασης του ΣτΕ και μιας υπουργικής απόφασης για το θέμα των παράνομων συνδέσεων επιχειρήσεων εστίασης με κλειστούς αυτοκινητοδρόμους επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών.

Με ρύθμιση που συμπεριελήφθη στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, το υπουργείο νομιμοποιεί τη σύνδεση των καταστημάτων αυτών με αυτοκινητόδρομους μέχρι τη δημιουργία των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων από τους ιδιώτες, στους οποίους έχει ανατεθεί η ανακατασκευή και διαχείριση των εθνικών οδών.

Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου να «διασωθεί» συγκεκριμένη επιχείρηση στη Φθιώτιδα, η πρόσβαση στην οποία είχε κλείσει προ δεκαπενθημέρου και άνοιξε με πρωτοβουλία του αναπλ. υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου προβλέπεται η δημιουργία δύο ΣΕΑ από την κοινοπραξία «Νέα Οδός», στο Μαρτίνο και την Αρκίτσα, που έχουν «κολλήσει» σε διάφορα στάδια αδειοδότησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή