Πρωτοβουλίες φορέων στο πνεύμα της εποχής

Πρωτοβουλίες φορέων στο πνεύμα της εποχής

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πολιτισμός προσπαθεί, για άλλη μια φορά, να σταθεί στα πόδια του στην εποχή των capital controls. Και διάφοροι φορείς, κυρίως κρατικοί, αλλά και ιδιωτικοί, επιλέγουν μια πολιτική που θα βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια του, μειώνοντας με διάφορους τρόπους το κόστος της εξόδου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι διάφορες πρωτοβουλίες -του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Φεστιβάλ Αθηνών- είναι δείγματα υψηλής αλληλεγγύης στον πληθυσμό και υψηλής ευαισθησίας. Και για να είμαστε ακριβείς, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες είναι υπό την αιγίδα και σε συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού. Ας δούμε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες:

• Πρώτα πρώτα η μεγάλη συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Ιουλίου, πραγματοποιεί (σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και με την επίβλεψη του ΚΑΣ), μια συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου (Στύλοι Ολυμπίου Διός). Η Ορχήστρα και η Χορωδία της Λυρικής, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη και με σολίστες τους Τσέλια Κοστέα, Δημήτρη Πλατανιά και Δημήτρη Πακσόγλου θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τις όπερες «Ναμπούκο», «Τροβατόρε, «Αΐντα», «Τόσκα» κ.ά. Για την είσοδο του κοινού θα διανεμηθούν δελτία προτεραιότητας από τις 7 μ.μ., δύο ώρες, δηλαδή, πριν από την έναρξη της συναυλίας από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου (Βασ. Ολγας).

• Ηταν μια κίνηση που ξεκίνησε από την παράσταση «Αίας» την περασμένη εβδομάδα στην Επίδαυρο. Θα συνεχιστεί κι αυτό το διήμερο για τις παραστάσεις του θεάτρου Νο, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και για τις επόμενες παραστάσεις των Επιδαυρίων. Θα διανέμονται δηλαδή, δωρεάν προσκλήσεις σε ευπαθείς ομάδες (κυρίως ατόμων της τρίτης ηλικίας από τα ΚΑΠΗ).

Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε ήδη ότι για τις δύο παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου (31/7 και 1/8), τα εισιτήρια του άνω διαζώματος θα διατεθούν στην τιμή των 8 ευρώ! Χθες ανακοίνωσε μία ακόμη διευκόλυνση, μια ακόμη πρωτοβουλία με σκοπό να διευκολύνει ακόμη περισσότερο όσους θέλουν να κατεβούν στην Επίδαυρο για τις «Εκκλησιάζουσες»:

Προσφέρονται, για το άνω διάζωμα επίσης, εισιτήρια στην τιμή των 15 ευρώ που περιλαμβάνει και τη μετακίνηση με πούλμαν, και επιστροφή, φυσικά, στην Αθήνα, μετά την παράσταση.

• Με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθούν, στις 25 Ιουλίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και στις 27/7 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας οι συναυλίες με το έργο του Πάμπλο Νερούδα «Canto General» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι δύο συναυλίες ξεκινούν στις 9 μ.μ. και θα εμφανιστεί η χορωδία Choeur du Canto από τη Βρετάνη, με αφηγήτρια την Αγλαΐα Παππά.

• Τελευταία, αλλά όχι έσχατη η ανάλογη κίνηση που αποφάσισε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τις δύο παραστάσεις «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» (στην Επίδαυρο, 7 και 8 Αυγούστου) σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Για τις δύο παραστάσεις θα ισχύει γενική τιμή εισόδου για το άνω διάζωμα στην τιμή των 10 ευρώ και 600 συνολικά θέσεις της Β Ζώνης και για τις δύο μέρες (φοιτητικό δηλαδή) θα δοθούν στην τιμή των 8 ευρώ. Το ΚΘΒΕ «ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών». Ο πολιτισμός γενικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή