«Επί ποδός» οι αγρότες για τις αλλαγές στον ΦΠΑ

«Επί ποδός» οι αγρότες για τις αλλαγές στον ΦΠΑ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αγρότες προκειμένου να σταματήσουν οποιαδήποτε προσπάθεια για επιπλέον φορολόγηση ή αλλαγές στο ασφαλιστικό. Για την ερχόμενη Κυριακή 2 Αυγούστου η Πανελλήνια Ενωση Αγροτών και Κτηνοτρόφων έχει προγραμματίσει ανοιχτή συνέλευση στον Πλαταμώνα, προκειμένου να αποφασισθούν οι επόμενες κινήσεις του κλάδου ώστε να αποτραπεί η ψήφιση του «αγροτικού πακέτου». Οι κινητοποιήσεις κάθε άλλο παρά αποκλείονται. «Εμείς δεν έχουμε δεσμεύσεις με κανένα κόμμα, έχουμε βγει στον δρόμο με όλες τις κυβερνήσεις», δηλώνει ο γραμματέας της Ενωσης Χρήστος Γκόντιας στην «Κ».

Στη συνέλευση θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων από τουλάχιστον 17 νομούς -κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα- ενώ έχουν προσκληθεί περιφερειάρχες και βουλευτές όλων των κομμάτων από αγροτικές περιοχές. Η «Πανελλήνια Ενωση Αγροτών και Κτηνοτρόφων» αποτελεί τη μετεξέλιξη της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών» που πρωτοστάτησε στις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων παίρνοντας «τα σκήπτρα» από τους πάλαι ποτέ αγροτοσυνδικαλιστές του κάμπου. Οπως τονίζει ο κ. Γκόντιας που καλλιεργεί βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτηρά αλλά και ρόδια και λωτούς στη Δράμα, «στόχος μας είναι να ενώσουμε όλους τους παραγωγούς αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, ιχθυοκαλλιεργητές ώστε να υπάρχει μια ενιαία εκπροσώπηση». Το «αγροτικό πακέτο», το οποίο οι αγρότες έχουν κοστολογήσει στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, θα εξανεμίσει, σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, το αγροτικό εισόδημα, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων, και θα οδηγήσει σε καταστροφή την πρωτογενή παραγωγή της χώρας. Οπως επισημαίνει ο ίδιος, «υπάρχουν αγρότες που παράγουν και πληρώνουν φόρους, υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν μόνο επιδοτήσεις. Το κράτος έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς να πιάσει αυτούς που κλέβουν, δεν χρειάζεται να την πληρώσουμε όλοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή