Λακωνική αλληλεγγύη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευτυχώς υπάρχουν κάποια γεγονότα, κάποιοι άνθρωποι που μας ξαφνιάζουν ευχάριστα, ακόμη κι όταν περιμένουμε τα χειρότερα ή νιώθουμε πως όλα γύρω μας καταρρέουν.

Τις μέρες που μόλις είχαν κλείσει οι τράπεζες και έμπαινε πιο αισθητά ο τρόμος στη ζωή μας, έμαθα πως ένα γνωστό δημοτικό νηπιοτροφείο της Αθήνας αναζητούσε εθελοντές για δημιουργική απασχόληση των παιδιών του μέσα από τις τέχνες, το θέατρο, τον χορό και ό,τι άλλο παρόμοιο μπορούσε κάποιος να προσφέρει. Οπως πολλά ιδρύματα της χώρας, το συγκεκριμένο περνάει περίοδο παρακμής λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, κι όμως νέα άτομα που βρίσκονται στο προσωπικό του προσπαθούν να αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους με εισαγγελική διαταγή. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον χώρο, να νιώσω τη μελαγχολία που αποπνέει αλλά και τη δυνατότητά του να υπάρξει ως ένα όμορφο, φιλόξενο σπίτι για παιδιά, που δεν θα θύμιζε ίδρυμα.

Το μήνυμα που ζητά την υποστήριξη εθελοντών εστάλη, και ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν για την προσφορά των γνώσεων και της τέχνης τους. Το νηπιοτροφείο, όπως είναι φυσικό, αναζητά επιπλέον (κυρίως θα έλεγα) γονείς για τα παιδιά, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να φύγουν να μην καταλήξουν σε έναν άλλον αντίστοιχο χώρο. Αναδοχή, υιοθεσία ενός παιδιού, ποιος θα μπορούσε εύκολα να το αποφασίσει ειδικά αυτές τις μέρες; Κι όμως το βράδυ της πιο κρίσιμης μέρας, όταν η Φινλανδία ανακοίνωνε πως δεν μπορούσε να στηρίξει την Ελλάδα και αναρωτιόμασταν τι θα αποφασιζόταν, ήρθε η απάντηση μιας γυναίκας, που έχει ήδη τρία παιδιά, στο μήνυμα σχετικά με την αναζήτηση βοήθειας για το νηπιοτροφείο! «Θα ήθελα να υιοθετήσω ένα από τα παιδιά», ήταν η λακωνική απάντησή της. Επί της ουσίας, δίχως μελοδραματισμούς. Επειδή εκεί έξω όσο κι αν δεν το φανταζόμαστε υπάρχει πολλή αγάπη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή