Εισαγγελική έρευνα για τυχόν «κλεμμένα» ΑΦΜ

Εισαγγελική έρευνα για τυχόν «κλεμμένα» ΑΦΜ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γρήγορους ρυθμούς κινείται η έρευνα που έχει διαταχθεί από τις εισαγγελικές αρχές, με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κ» για το λεγόμενο plan b και την ανάμειξη τυχόν μη πολιτικών προσώπων σ’ αυτό. Οσον αφορά τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα, έχουν αποστείλει τις σχετικές αναφορές που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Ηδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλ. Ζαγοραίος, απέστειλε παραγγελία στον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκη, να διενεργήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν είχε γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα που τηρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), καθώς σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που δημοσιεύθηκαν, στο πλαίσιο του σχεδίου για μετάβαση σε άλλο, πλην του ευρώ, νόμισμα, είχε δοθεί εντολή για χακάρισμα των ΑΦΜ των φορολογουμένων που υπάρχουν στη ΓΓΔΕ.

Η έρευνα ξεκίνησε και πραγματοποιείται με διπλές βάρδιες για να υπάρξει αποτέλεσμα το συντομότερο. Η παραγγελία του κ. Ζαγοραίου αποσκοπεί στην έγκαιρη απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα των εισαγγελικών αρχών για το αν παραβιάστηκε ή όχι το πληροφοριακό σύστημα της ΓΓΔΕ που έχει αρμοδιότητα για τα έσοδα. Παράλληλα, η αρμόδια Εισαγγελία θα ορίσει και ειδικούς πραγματογνώμονες και θα καλέσει εντός των προσεχών ημερών σε κατάθεση τους πρώτους μάρτυρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή