Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ υπουργείου και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ υπουργείου και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με το υπουργείο Υποδομών εν μέσω τουριστικής περιόδου, με τους πρώτους να απειλούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις. Σε χθεσινή εκδήλωση των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατηγόρησε τους ελεγκτές ότι προχωρούν σε απεργίες «μόνο για να προστατευτούν σκληρά συντεχνιακά συμφέροντα μιας συγκεκριμένης ομάδας», προσθέτοντας ότι η αεροναυτιλία δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη λειτουργία της ΥΠΑ.

Αίτημα της χθεσινής 4ωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών (απειλούν με νέα κινητοποίηση στις 14/8) είναι η σύσταση ανεξάρτητου παρόχου αεροναυτιλίας. Ο κ. Σπίρτζης άφησε να εννοηθεί πως οι ελεγκτές προχώρησαν σε στάση εργασίας «για να διασφαλίσουν πέντε δραχμές παραπάνω στα επιδόματά τους και έναν ελαστικό τρόπο προσφοράς της εργασίας τους – για να μην πω τίποτε πιο βαρύ». Σχετικά με την αποκρατικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων, είπε ότι πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του διαγωνισμού μεταξύ Δημοσίου και αναδόχου (Fraport). «Διαφωνήσαμε από την αρχή με αυτού του είδους τον διαγωνισμό, δεν είμαστε καθόλου ευτυχισμένοι να τον συνεχίσουμε, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τα γκρίζα σημεία του διαγωνισμού από τις εμπειρίες που έχουμε από άλλα αεροδρόμια».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή