Ελεγχος του ΣΔΟΕ στη Ρόδο αναστάτωσε τοπικό πανηγύρι

Ελεγχος του ΣΔΟΕ στη Ρόδο αναστάτωσε τοπικό πανηγύρι

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση προκλήθηκε σε τοπικό πανηγύρι στη Ρόδο, όταν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο στους πωλητές που είχαν στήσει εκεί τα περίπτερά τους.

Ειδικότερα, η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Μαριτσά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργάνωσε πανηγύρι για τη γιορτή του Σωτήρα Χριστού.

Ομως το βράδυ της Τετάρτης και ενώ ο κόσμος διασκέδαζε, η παρουσία των ελεγκτών του ΣΔΟΕ δεν άρεσε σε κάποιους, με  αποτέλεσμα  να αποδοκιμάσουν το κλιμάκιο που βρέθηκε εκεί για να κάνει τη δουλειά του.

Κάποιοι ανέφεραν πως οι ελεγκτές προπηλακίστηκαν και στη συνέχεια «δραπέτευσαν» από εκεί χάρη σε περιπολικό που δέχθηκε κλήση τους. Ωστόσο κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η αλήθεια απέχει από αυτή την εκδοχή.

Ο Λάζαρος Κασέκας, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσων, έκανε λόγο για «υπερβολές». «Κόσμος από όλη τη Ρόδο στήνει τα κιόσκια του και μετέχει στη μεγάλη γιορτή του Σωτήρα Χριστού. Το πανηγύρι συνήθως διοργανώνει ο αθλητικός όμιλος του χωριού, “Ηρακλής”. Οι ελεγκτές έφτασαν εκεί με υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Στον δεύτερο έλεγχο -αν δεν κάνω λάθος- κάποιοι πωλητές εξέφρασαν δυσαρέσκεια σε έντονο ύφος, όμως υπήρξε άμεση παρέμβαση τρίτων, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους. Τα πνεύματα κατευνάστηκαν αμέσως» λέει ο κ. Κασέκας.

«Δεν προπηλακίστηκε κανείς και δεν φυγαδεύτηκε κανείς. Οντως υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες, όμως όχι προσωπικά για τους ελεγκτές, αλλά για το γεγονός πως υπήρξαν έλεγχοι σε παραδοσιακό πανηγύρι», προσθέτει ο κ. Κασέκας, πρόεδρος, σήμερα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαριτσών «Ο ΚΕΡΩΝΙΑΤΗΣ», συμπληρώνοντας ότι «οι καταστηματάρχες – επιτηδευματίες πρέπει να έχουν ταμειακές μηχανές. Ομως, αν πρόκειται για μη κερδοσκοπικό φορέα -όπως ο αθλητικός σύλλογος που διοργανώνει το γλέντι με ορχήστρα εθελοντική- δικαιούται απαλλαγή ΦΠΑ σε τρεις εκδηλώσεις τον χρόνο. Ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν ήταν έτοιμος να έχει φοροαπαλλαγή και έτσι δεν άνοιξε το περίπτερό του. Ωστόσο υποψιάζομαι πως διαπιστώθηκαν κάποιες φορολογικές παραβάσεις».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή