Σε «σκληρές» αντιδράσεις ενόψει ΔΕΘ καλούν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Σε «σκληρές» αντιδράσεις ενόψει ΔΕΘ καλούν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «σκληρές» και δυναμικές αντιδράσεις στα εγκαίνια της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό της χώρας καλούν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., ενόψει, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «των εξελίξεων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς και της διαφαινόμενης επίσπευσης της ψήφισης του νέου μνημονίου τις αμέσως προσεχείς ημέρες».

Μάλιστα σήμερα συνεδρίασαν εκ νέου τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας για τις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να εκφράσουν, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «δυνατά και μαζικά την έντονη διαμαρτυρία τους για την απαξίωση που εισπράττουν».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι «η Κυβέρνηση, παραβλέποντας τους ήδη ψηφισθέντες μέχρι σήμερα μνημονιακούς νόμους που ανέτρεψαν τα εργασιακά δεδομένα και το ασφαλιστικό μας σύστημα, σφαγίασαν μισθούς και συντάξεις και συμπίεσαν θανατηφόρα τις λειτουργικές δαπάνες κ.λπ., αντί να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας, με στόχο τη θωράκιση της χώρας, αποδέχεται τα νέα επαχθή μέτρα για τους ένστολους, επιτείνοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα όλων».

Τονίζεται επίσης ότι «μπροστά σ' αυτή τη νέα λαίλαπα, εκπροσωπώντας τους Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς της Πατρίδας μας, δηλώνουμε παρών στον αγώνα και εφόσον η Κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης, θα φέρει στο ακέραιο την ευθύνη των σκληρών και δυναμικών μας δράσεων, που θα είμαστε υποχρεωμένοι να αναπτύξουμε, σύσσωμα, συν γυναιξί και τέκνοις».

Εξάλλου, τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας αναφέρουν ότι «αγωνίζονται για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών τους, για την αξιοπρέπειά τους, για να συνεχίσει να υπάρχει το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας σ' αυτόν τον τόπο».

Παρά μάλιστα τη θερινή ραστώνη «παρεμβαίνουν» όπως λένε «στις εξελίξεις για το δικό τους μέλλον, για το μέλλον της Χώρας μας».

Τέλος, καλούν όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές τους, στην ενέργεια και στην αποστρατεία, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και συνεπείς στο ιστορικό ραντεβού, ενόψει των εγκαινίων της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό της χώρας να στείλουν όλοι μαζί ηχηρά μηνύματα από τη Θεσσαλονίκη, στις 4 Σεπτεμβρίου και όποτε και όπου αλλού χρειαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή