Αποζημίωση αστυνομικού που είχε τραυματίσει ο Πάσσαρης το 2001

Αποζημίωση αστυνομικού που είχε τραυματίσει ο Πάσσαρης το 2001

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του δικαιώθηκε δικαστικά και του αναγνωρίστηκε αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο καθώς κρίθηκε ότι δεν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην πέσει θύμα αδίστακτου κακοποιού. Πρόκειται για ασυνομικό που είχε τραυματιστεί στην επιχείρηση για να εμποδιστεί η διαφυγή του διαβόητου κακοποιό Κ. Πάσσαρη, ο οποίιος και τελικώς απέδρασε από το νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς το 2001.

Στον αστυνομικό, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επιδίκασε αποζημίωση 100.000 ευρώ καθώς έκρινε ότι το Τμήμα Μεταγωγών δεν είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα, δεν είχε χαρακτηριστεί από τις φυλακές ο κρατούμενος ως ειδικής κατηγορίας για να αντιμετωπιστεί και αναλόγως από τις αστυνομικές δυνάμεις και επιπλέον απέρριψε τις θέσεις του δημοσίου περί συνυπαιτιότητας του αστυνομικού.

Η δικαίωση του αστυνομικού έχει τη σημασία της καθώς η δικαστική κρίση ξεδιαλύνει πως οι αστυνομικοί ή άλλοι κρατικοί λειτουργοί μπορεί να τύχουν αποζημίωσης από το δημόσιο για τραυματισμό τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους υπό προϋποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή