Απομακρύνονται τα απορρίμματα από τον Πύργο

Απομακρύνονται τα απορρίμματα από τον Πύργο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Δήμος Πύργου ελπίζει να έχει απομακρύνει όλα τα απορρίμματα από τις 47 κοινότητες, τους δρόμους, τις παραλιακές περιοχές και τους ανοικτούς χώρους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Γαβρίλη Λιατσή, στην επιχείρηση καθαρισμού βοηθά σημαντικά το γεγονός ότι στους ΧΥΤΑ των Δήμων Ακταίου – Βόνιτσας και Τρικκαίων μπορούν να μεταφέρονται ημερησίως περισσότεροι τόνοι απορριμμάτων από τους 100 τόνους που μεταφέρονταν σε καθημερινή βάση, πριν από λίγες ημέρες.

Πάντως, ο κ. Λιατσής ανέφερε στην «Κ» πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν εξαρτώνται όλα από τον δήμο, καθώς στην προσπάθεια αποκομιδής παρεμβάλλονται και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα οι βλάβες που σημειώνονται κυρίως σε αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, αλλά και γραφειοκρατικά προβλήματα.

Επίσης, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως η αποκομιδή δεν είναι απλό πράγμα όταν υπάρχουν σωρευμένα απορρίμματα εδώ και χρόνια, σε σημεία όπως είναι οι μικροί δρόμοι, οι αλάνες και τα χωράφια. Μάλιστα, όπως σημείωσε, κάποιοι πετούσαν τον προηγούμενο καιρό τα απορρίμματά τους όπου ήθελαν, λόγω της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί.

Παράλληλα, ο δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατήρηση της καθαριότητας στην εθνική οδό, ώστε να μη σχηματίζουν κακή εικόνα οι επισκέπτες. Αλλωστε, μέσω της εθνικής διέρχεται καθημερινά μεγάλος αριθμός επισκεπτών, οι οποίοι είτε διαμένουν στις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού είτε φθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο και έχουν τελικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα, αυτό τον καιρό οι ακτές της Ηλείας συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο, που επιλέγει τη συγκεκριμένη περιοχή για τις διακοπές του.

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ο κ. Γαβρίλης Λιατσής υπογράμμισε ότι την περίοδο του καλοκαιριού αυξάνεται ο πληθυσμός στην περιοχή και ως εκ τούτου και ο όγκος των απορριμμάτων.

Οσον αφορά την αποκομιδή, κυρίως στις κοινότητες, τα συνεργεία του δήμου επιλέγουν τη συγκέντρωση των απορριμμάτων σε ένα σημείο, ώστε να είναι άμεση η μεταφορά όλου του όγκου των στερεών αποβλήτων και να μην υπάρχει καθυστέρηση με νέες μεταφορτώσεις σε άλλα σημεία.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των απορριμμάτων ακολουθεί μια ομάδα εθελοντών με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο ανακύκλωσης, Διονύση Μπέλτσο, οι οποίοι κάνουν επιτόπου διαλογή των απορριμμάτων, που είτε προορίζονται για κομποστοποίηση είτε για ανακύκλωση. Οπως πρόσθεσε, βασικός στόχος του δήμου είναι να αυξηθεί περαιτέρω ο ρυθμός της ανακύκλωσης, ώστε με την πάροδο του χρόνου να λιγοστεύουν τα σύμμεικτα απορρίμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή