Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ψέριμο

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ψέριμο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας αλλοδαπός διακινητής και είκοσι δύο μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Καλύμνου κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Ψερίμου, ύποπτο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, ο χειριστής του οποίου, μόλις αντιλήφθηκε το περιπολικό προσπάθησε να διαφύγει αλλάζοντας πορεία και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον αλλοδαπό να μην σταματά στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος και να προσκρούει στην αριστερή πλευρά του περιπολικού σκάφους κατά την εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών.

Ακολούθησαν από τις αρχές προειδοποιητικά πυρά σε ασφαλή τομέα που είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και τη σύλληψη του χειριστή του.

Από την πρόσκρουση, δεν προκλήθηκε τραυματισμός μελών του πληρώματος ούτε φθορά του περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια, κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή επί των δυτικών ακτών της ν. Ψερίμου οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα, η οποία έχριζε άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Καλύμνου και είναι καλά στην υγεία της.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Καλύμνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή