Συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ζητάει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ για τον φόρο εισοδήματος

Συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ζητάει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ για τον φόρο εισοδήματος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, με την οποία ζητάει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Πατούλης θα ζητήσει την απαλλαγή των Δήμων και των νομικών τους προσώπων από το φόρο εισοδήματος από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου. Όπως τόνισε ο ίδιος, σε διαφορετική περίπτωση «οι προϋπολογισμοί των Δήμων , κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα».

Το ίδιο αίτημα είχε υποβληθεί από τους Δήμους και τον Ιούνιο, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα στις 26/6/2015.

Η ΚΕΔΕ , μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι « οι οδηγίες που δόθηκαν στους ΟΤΑ με την ΚΥΑ 29530/25.07.2014 για το πώς θα καταρτιστούν οι προϋπολογισμοί των δήμων για το έτος 2015 πουθενά δεν προβλέπουν πιστώσεις για την κάλυψη δαπανών που προκύπτουν από την επιβολή φορολογίας στους δήμους. Κατ’ αποτέλεσμα να παρίσταται αδύνατο σήμερα να πληρωθούν τα σχετικά ποσά από τους δήμους λόγω της ανυπαρξίας πρόβλεψης των πιστώσεων στους κατ’ ιδίαν προϋπολογισμούς τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή