Καταδίκη υπεύθυνης γηροκομείου για λαθρεμπόριο καυσίμων

Καταδίκη υπεύθυνης γηροκομείου για λαθρεμπόριο καυσίμων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας καυσίμων καταδικάστηκε υπεύθυνη γηροκομείου στη Θεσσαλονίκη επειδή χρησιμοποιούσε πετρέλαιο θέρμανσης αντί πετρελαίου κίνησης για να λειτουργήσει και το boiler για ζεστό νερό.

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε οτι η υπεύθυνη του γηροκομείου διέπραξε το πλημμέλημα της λαθρεμπορίας κατ΄εξακολούθηση καθώς «χρησιμοποίησε και για ίδιον όφελος πετρέλαιο θέρμανσης για άλλη εκτός από θέρμανση χρήση, με σκοπό να στερήσει το Δημόσιο από τους εισπρακτέους δασμούς, τέλη και φόρους, οι δε δασμοί και φόροι που στερήθηκε το δημόσιο υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ» (ανέρχεται στο ποσό των 66.798  ευρώ).

Η καταδικασθείσα άσκησε αναίρεση στον Αρειο Πάγο και το θέμα θα κριθεί τελικώς από την Ολομέλεια καθώς το Ζ΄ποινικό τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου την έκρινε αθώα με διαφορά μιας ψήφου (3-2). Ειδικότερα στην απόφασή τους, οι αρεοπαγίτες έκριναν οτι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης ειναι εσφαλμένη καθώς «το φερόμενο ως λαθρεμπορικό πετρέλαιο θέρμανσης, χρησιμοποιήθηκε νόμιμα για τη λειτουργία του κεντρικού συστήματος θέρμανσης ύδατος για τα καλοριφέρ, μέσω του οποίου και νόμιμα, μη δυνάμενο να διαχωρισθεί τεχνικά, μπορεί να τροφοδοτηθεί ενέργεια και πάλιν διά του ιδίου αυτού κεντρικού καυστήρα για θέρμανση ύδατος, μέσω boiler, όπως συνηθίζεται σε όλα τα πολυώροφα κτίρια της χώρας και δε στοιχειοθετείται ως εκ τούτου λαθρεμπορία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή