Κω: Πιθανή αναχώρηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Τετάρτης

Κω: Πιθανή αναχώρηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Τετάρτης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκολύνσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας έτσι ώστε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περίπου 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία, να μεταφέρει και άλλους μετανάστες από λιμάνια άλλων νησιών, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση, έχουν ζητήσει εμπλεκόμενα υπουργεία για το μεταναστευτικό που χειρίζονται και τα σχετικά κονδύλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται από τις 13 Αυγούστου αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κω, θα αναχωρήσει πιθανότατα το πρωί, χωρίς ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, ποιές θα είναι οι ενδιάμεσες στάσεις του και ποιός ο τελικός προορισμός, αλλά ούτε και τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Ωστόσο, ναυτιλιακές πηγές σημείωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήδη σχετικό σήμα για απόπλου του Ελ. Βενιζέλος στις 11 το βράδυ έχει σταλεί από την ΑΝΕΚ στο λιμεναρχείο της Κω και με ενδιάμεσους σταθμούς σε Κάλυμνο και Λέρο, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Πιθανότατα, αμέσως, μετά την αποβίβαση των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει νέο δρομολόγιο για μεταφορά μεταναστών και από άλλα νησιά, αλλά και στην Κω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή