Συννεφιά και τοπικές βροχές την Κυριακή

Συννεφιά και τοπικές βροχές την Κυριακή

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φθινόπωρο θυμίζει ο καιρός την Κυριακή, ο οποίος παραμένει άστατος σε όλη τη χώρα με νεφώσεις τοπικά αυξημένες και πιθανότητα καταιγίδας στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συνεφιασμένος, με πρόσκαιρες βροχές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς κελσίου και στα ανατολικά έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα που από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων, στο αιγαίο 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ιόνιο βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και τις πρωινές ώρες στις δυτικές Κυκλάδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Βελτίωση από Δευτέρα

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από Δευτέρα. Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη παραμένουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και τη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χωρά ωστόσο, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή