Την Τετάρτη οι απολογίες των τριών για τις «κοτόπιτες» της Μυκόνου

Την Τετάρτη οι απολογίες των τριών για τις «κοτόπιτες» της Μυκόνου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σύρου οι συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και μαστροπείας στη Μύκονο. Πρόκειται για τρεις Eλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής στο νησί. Ο ένας από αυτούς είναι απότακτος λιμενικός 33 ετών, ενώ στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται 34χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2011 για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», που συνέβη το 2011.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούνιο και στο διάστημα που μεσολάβησε έως το περασμένο Σάββατο η ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες των τριών συλληφθέντων. Από το περιεχόμενό τους αποκαλύπτεται ότι στη δράση του κυκλώματος συμμετείχαν και άλλα άτομα, τα οποία αναζητούνται, καθώς και ότι τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις, όπως «κοτόπιτες» ή «σπανακόπιτες», κάθε φορά που αναφέρονταν στις ναρκωτικές ουσίες που διακινούσαν.

Από τη δικογραφία διαπιστώνεται η συμμετοχή των τριών σε 47 περιπτώσεις πώλησης ναρκωτικών σε ξένους και Ελληνες εύπορους επισκέπτες του νησιού, καθώς και ότι κοστολογούσαν το ένα γραμμάριο κοκαΐνης 120 ευρώ και τα 5 ή 7 γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας 200 ευρώ.

Αντίστοιχα, για τα ερωτικά ραντεβού,  τα  οποία  διοργάνωναν με τη συνδρομή συνεργού τους που  αναζητείται,  χρέωναν  ποσά έως και 1.500 ευρώ, ανάλογα με το  είδος των παρεχομένων υπηρεσιών, εισπράττοντας μερίδιο ως αμοιβή για τη διαμεσολάβησή τους.

Στον κύκλο επαφών των κατηγορουμένων συγκαταλέγονται επιχειρηματίες της Μυκόνου καθώς και εύποροι επισκέπτες του νησιού. Τα στοιχεία ταυτότητάς τους και ο βαθμός εμπλοκής τους στη δράση του κυκλώματος θα προκύψουν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος ενός εκ των τριών συλληφθέντων, είπε χθες στην «Κ» ότι «ο εντολέας μου δηλώνει αθώος, κάτι που φέρεται να επιβεβαιώνεται από την πρώτη επισκόπηση της δικογραφίας».

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή των τριών βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριές ακριβείας καθώς και 6.740 ευρώ σε μετρητά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή