Κόντρα ΚΤΕΛ με ιδιωτικά πούλμαν

Κόντρα ΚΤΕΛ με ιδιωτικά πούλμαν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά ακόμη 2.500 πρόσφυγες με το «Ελ. Βενιζέλος» από τη Λέσβο. Συνολικά μέσα στο Σαββατοκύριακο μετακινήθηκαν από την Αθήνα προς τα σύνορα περίπου 4.500 άτομα.

Με το που πατούν το πόδι τους στη στεριά, έχουν τρεις επιλογές για να κατευθυνθούν προς Βορράν. Η πρώτη και απ’ ό,τι φαίνεται η πιο δημοφιλής, λόγω του φθηνού εισιτηρίου και των τακτικών αναχωρήσεων, είναι τα ΚΤΕΛ. Από τον σταθμό του Πειραιά αμέσως μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου στις 11 το πρωί, αναχώρησαν πλήρη πέντε λεωφορεία. Η δεύτερη επιλογή είναι να κατευθυνθούν με τον ηλεκτρικό στον Σταθμό Λαρίσης προκειμένου να εκδώσουν εισιτήριο και να επιβιβαστούν στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προσθέσει επιπλέον δύο βαγόνια σε κάθε συρμό και στα έξι προγραμματισμένα δρομολόγια, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έκτακτη περίσταση. Η τρίτη και πιο ακριβή επιλογή, αλλά επίσης δημοφιλής, είναι κάποιο ιδιωτικό εκδρομικό λεωφορείο. Ορισμένα πρακτορεία πωλούν τη μεταφορά απευθείας στα σύνορα έναντι αδράς αμοιβής που αγγίζει τα 100 ευρώ. Η συγκεκριμένη επιλογή εγκυμονεί κινδύνους, αφού, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να υπάρχει λίστα επιβατών και συγκεκριμένος προορισμός, π.χ. ένα ξενοδοχείο. Στο μεταξύ, κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΚΤΕΛ και των τουριστικών πρακτορείων, με τους πρώτους να έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των δεύτερων.

Πηγές της «Κ» αναφέρουν ότι «πολλοί Σύροι που μένουν χρόνια στην Ελλάδα θησαυρίζουν σε βάρος συμπατριωτών τους αφού, με το που οι πρόσφυγες φτάνουν στην Αθήνα, τους κατευθύνουν σ’ αυτά τα γραφεία προκειμένου να λάβουν προμήθεια. Το κράτος χάνει πολλά χρήματα, καθώς κόβονται αποδείξεις για το μισό αντίτιμο με τη δικαιολογία πως το άλλο μισό πάει για τα χαρτιά τους». Επιπλέον, συμπληρώνουν πως «οι επιβάτες κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, όπως έχει γίνει αρκετές φορές, καθώς γίνεται καταγγελία και ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία για τον οδηγό». Χθες οι Αρχές απαγόρευσαν σε πέντε τουριστικά λεωφορεία να επιβιβάσουν πρόσφυγες από το λιμάνι, καθώς δεν διέθεταν λίστα επιβατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή