Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ζητεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ζητεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ευρώπη πρέπει να πάρει θέση και πρέπει να υπάρξει αμέσως Σύνοδος Κορυφής». Με τη φράση αυτή ο κ. Πρ. Παυλόπουλος έστειλε χθες αγωνιώδες μήνυμα σε όλους τους ομολόγους του στην Ε.Ε. για τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το μεταναστευτικό με τα κύματα των προσφύγων που φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα. «Χαίρομαι γιατί και ο κ. Γιουνκέρ, ο κ. Ολάντ και η κ. Μέρκελ τόνισαν τη σημασία του, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρξει αμέσως μια ευρωπαϊκή πολιτική, ανάλογη των αρχών και των αξιών που έχει η Ευρωπαϊκή Ενωση», προσέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιμένοντας όμως και στην ανάγκη μια έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα βρει λύσεις στο ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Αφορμή για την έκκληση αυτή του κ. Παυλόπουλου στάθηκε η συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη διοργάνωση μιας διαθρησκευτικής συνέλευσης με θέμα «Είναι δυνατή πάντοτε η ειρήνη;», η οποία θα συγκληθεί με πρωτοβουλία της Αυτοκεφάλου Αλβανικής Εκκλησίας, της Διασκέψεως των Καθολικών Επισκόπων και της Κοινότητος Sant’ Edigio.

Στην αντιφώνησή του στον κ. Αναστάσιο, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφού εξήρε όχι μόνο τη σχετική πρωτοβουλία αλλά και το έργο του Αρχιεπισκόπου γενικά στην Ορθοδοξία, επισήμανε ότι το μεταναστευτικό έχει λάβει τη σημερινή εκρηκτική του διάσταση, που επηρεάζει και την παγκόσμια ειρήνη, γιατί «δεν έχουμε φροντίσει όλα τα κράτη, όλοι οι οργανισμοί, να σβήσουν οι εστίες πολέμου που το προκαλούν, ιδίως στη Μέση Ανατολή».

«Ολη αυτή η ιστορία με το Ιράκ και τη Συρία σχετίζεται άμεσα με ευθύνες των πλουσίων και δυνατών της Δύσης, και θα χρειασθεί να είμαστε πιο αυτοκριτικοί», παρατήρησε στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες παρουσία δημοσιογράφων, ενώ ο κ. Παυλόπουλος υπερθεμάτισε τονίζοντας ότι ανήκει κυρίως στην Ευρώπη το βάρος και η ευθύνη να είναι η ηγέτιδα δύναμη στα θέματα των αρχών και των αξιών του ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή