Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς έχει εκδώσει για αύριο, Σάββατο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση αφορά στις περιοχές Βοιωτίας, Εύβοιας και Σκύρου, περιφέρειας Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων, Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Χίου και Λέσβου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (ρίψη αναμμένων τσιγάρων, καύση ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.).

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως το 199.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή