ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα υγειονομικής περίθαλψης προσφύγων στα σημεία υποδοχής

metra-ygeionomikis-perithalpsis-prosfygon-sta-simeia-ypodochis-2100337

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στο μεταναστευτικό  και άπτονται των αρμοδιοτήτων  του Υπουργείου Υγείας.

Με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων στα σημεία υποδοχής,  κυρίως στα νησιά του Β. Αιγαίου (Μυτιλήνη και Κω) δρομολογήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

• Επέκταση της λειτουργίας του ωραρίου του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.

• Περαιτέρω ενίσχυση του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

• Συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη στελέχωση των Κινητών Μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στους χώρους πρώτης υποδοχής με υγειονομικό προσωπικό.

• Συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με διασώστες και των χώρων πρώτης υποδοχής με νοσηλευτές.

• Εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

• Λεπτομερής καταγραφή των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων- μεταναστών με στόχο τη χρηματοδοτική κάλυψη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης  Μπασκόζος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας  Σπύρος  Κοκκινάκης,  ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος  Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ  Νίκος   Παπαευσταθίου,  ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Νίκος  Καρβούνης, καθώς και υπηρεσιακοί  παράγοντες.