ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε Χίο και Λέσβο η πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο

se-chio-kai-lesvo-i-prothypoyrgos-to-savvatokyriako-2101090

Την Χίο και την Λέσβο, επισκέπτεται η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου. Αύριο, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, η πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Χίο και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 θα επισκεφθεί την Λέσβο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της πρωθυπουργού περιλαμβάνει:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015.

12:00 Άφιξη στην Χίο.

13:30 Παρουσία της πρωθυπουργού στο γεύμα που παραθέτει ο δήμος Χίου προς τιμήν της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

19:00 Παρουσία της πρωθυπουργού στα αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε΄ στην κεντρική πλατεία της Βέσσας – Χίου, που θα γίνουν από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

21:00 Συνάντηση της πρωθυπουργού με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (Ξενοδοχείο «Χανδρής», οδός Ευγενίας Χανδρή 2, Χίος).

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

09:00 Άφιξη στη Λέσβο.

09:30 Επίσκεψη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Μόρια.

Επιθεώρηση του χώρου όπου γίνεται από την ΕΛΑΣ η ταυτοποίηση των προσφύγων.

Συνάντηση της πρωθυπουργού με φορείς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ΜΚΟ και τοπικών εθελοντικών οργανώσεων – «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», «Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης», «Διεθνής Ερυθρός Σταυρός», «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», «Γιατροί του Κόσμου», «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Ομάδα Διάσωσης», Χωριό «Όλοι Μαζί», «Αγκαλιά», «Πράξις», «Μετάδραση» και «Ηλιαχτίδα».