Βραβείο απέσπασε η πρώτη γυναικεία ομάδα Ρομά ρομποτικής

Βραβείο απέσπασε η πρώτη γυναικεία ομάδα Ρομά ρομποτικής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασυνήθιστη επιτυχία σημειώθηκε στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, όπου πέντε μαθήτριες δημιούργησαν την πρώτη Ρομά γυναικεία ομάδα ρομποτικής. Ο τίτλος της «Connect», που συμβολίζει την ισχυρή φιλική σύνδεση που έχουν μεταξύ τους. Ηδη η πρώτη τους συμμετοχή στο διεθνές πρωτάθλημα ρομποτικής της First Lego League 2015 στέφθηκε με επιτυχία, αφού οι διοργανωτές τις απένειμαν το βραβείο των κριτών «Ενάντια στις Συνθήκες», «διότι δε λάβαμε μέρος στον διαγωνισμό υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», όπως λέει στην «Κ» η Χρυσίλη Κατσέα, μέλος της ομάδας. «Η κατάσταση στον Δενδροπόταμο, θα έλεγε κάποιος που δεν ξέρει, είναι τραγική. Υπάρχει φτώχεια, ανεργία, παρανομία, αλλά υπάρχει διέξοδος αν θες να κάνεις κάτι στη ζωή σου».

Η 17χρονη Χρυσίλη αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά, ξοδεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της σε καλώδια και σκέψεις για ένα μέλλον μακριά από τον τόπο της. «Οταν μάθαμε πως η ομάδα των αγοριών του “Φάρου του Κόσμου”, οι “FAR.GO.BOTS.”, διακρίθηκαν στον First Lego League 2014 και ταξίδεψαν στις ΗΠΑ, αποφασίσαμε να πάρουμε κι εμείς μέρος στον επόμενο διαγωνισμό», λέει η Χρυσίλη. Το θέμα του First Lego League 2015 ήταν το «Σχολείο του Μέλλοντος» και όλες οι αποστολές σχετίζονταν με αυτό. Οσον αφορά το project, «αυτό που κάναμε εμείς ήταν ένα βιντεάκι με ιδέες για το πώς θα θέλαμε να είναι το σχολείο του μέλλοντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή