Οι Αθηναίοι τίμησαν την Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης

Οι Αθηναίοι τίμησαν την Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης για τους πρόσφυγες η 12η Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο αυτό σε ολόκληρη την Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν δεκάδες δράσεις αλληλεγγύης και διαδηλώσεις, με την Αθήνα να μην αποτελεί εξαίρεση καθώς περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα με σύνθημα «Πρόσφυγες, καλώς ήρθατε».

Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ στην οδό Βασ. Σοφίας όπου και παρέμειναν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο όλα κύλησαν ήρεμα.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, εκ των κυρίων διοργανωτών της συγκέντρωσης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα και ότι πρέπει όλοι ενωμένοι να κινηθούν ενάντια στον ρατσισμό, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί μια απάντηση στη συνεχή αδιαφορία των κυβερνήσεων της Ευρώπης στην κακομεταχείριση που δέχονται οι πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή