ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρειος Πάγος: Δικαστική επανεξέταση της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

areios-pagos-dikastiki-epanexetasi-tis-ypothesis-toy-proin-epikefalis-tis-elstat-2101384

Tη δικαστική επανεξέταση της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ζητά με πρόταση της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Aνωτάτου Dικαστηρίου που θα επιληφθεί της υποθέσεως.

Συγκεκριμένα,  η εισαγγελική λειτουργός – μετείχε στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ – προτείνει να δικαστεί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης και όχι μόνον της παράβασης καθήκοντος που του έχει ήδη απαγγελθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η κατηγορία αυτή αφορά στις καταγγελίες περί διόγκωσης σκόπιμης του ελλείμματος του 2009 η οποία κατά τους καταγγέλοντες – πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ- συνέβαλε στο να καταστεί εφικτή η υπαγωγή της χώρας στο πρώτο μνημόνιο.

Η υπόθεση για το έλλειμμα και τις τυχόν ευθύνες του κ. Γεωργίου εμφανίζει ως σήμερα περιπετειώδη δικαστική διαδρομή,κατάληξη της οποίας υπήρξε πρόσφατο βούλευμα με το οποίο η κατηγορία για το έλλειμμα έπεσε και έμεινε μόνον εκείνη της παράβασης καθήκοντος.

Με αφορμή την εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, τα πράγματα θα αλλάξουν και η τελική εξέλιξη θα αποφασιστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.