Σύλληψη τεσσάρων για τον βανδαλισμό γραφείων ΤΑΙΠΕΔ

Σύλληψη τεσσάρων για τον βανδαλισμό γραφείων ΤΑΙΠΕΔ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» συνέλαβαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Κατηγορούνται ότι μετείχαν στον βανδαλισμό των γραφείων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας. Κατά πληροφορίες, αναγνωρίστηκαν σε φωτογραφίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο ΤΑΙΠΕΔ και στα γύρω κτίρια. Εντοπίστηκαν χθες το πρωί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και προσήχθησαν στον 6ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και ακολούθως σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές σε βαθμό πλημμελήματος.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 48, 36, 35 και 23 ετών, που έχουν κατ’ επανάληψη απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για συμμετοχή σε επιθέσεις κατά αστυνομικών και παρεμφερή αδικήματα που σχετίζονται με την αντεξουσιαστική τους δράση. Ενδεικτικά, ο 36χρονος Γ.Κ. είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην πρόσφατη κατάληψη στην Πρυτανεία, ενώ από κοινού με τον 35χρονο Θ.Π. είχαν κληθεί τον Μάιο να καταθέσουν ως ύποπτοι για επεισόδιο που είχε εκτυλιχθεί στην πλατεία Εξαρχείων μεταξύ κουκουλοφόρων και αλλοδαπών για τους οποίους υπήρχαν υπόνοιες ότι διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τη στιγμή της σύλληψης ο 48χρονος προέβαλε αντίσταση και προσπάθησε ανεπιτυχώς να ξεφύγει. Αντίθετα, δεν εντοπίστηκε και διέφυγε τη σύλληψη το πέμπτο μέλος της ομάδας που αναγνωρίστηκε για συμμετοχή στον βανδαλισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι προγραμματισμένο να οδηγηθούν σήμερα στο Β΄ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Ωστόσο δεν μπορούν να αποκλειστούν ανατροπές στην υπόθεση. Καλά πληροφορημένες πηγές αποκάλυψαν στην «Κ» ότι μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας είχε υποβάλει στην Εισαγγελία πέντε δικογραφίες σε βάρος μελών του «Ρουβίκωνα» για παλαιότερες «δυναμικές» παρεμβάσεις τους (στο σπίτι εφοπλιστή στην Εκάλη, στην Ενωση Ξενοδόχων Αττικής, στα γραφεία μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας κ.α.). Δεν αποκλείεται η Εισαγγελία να συσχετίσει τους πέντε δικαστικούς φακέλους με τη δικογραφία για το ΤΑΙΠΕΔ και να παραπέμψει τους συλληφθέντες στον ανακριτή ασκώντας σε βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη.

Σύμφωνα με υπαλλήλους του ΤΑΙΠΕΔ, τα 13 μέλη του «Ρουβίκωνα» προκάλεσαν φθορές σε 25 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε γραφεία και έριξαν μπογιά στους τοίχους. Η εγκατάσταση φυλασσόταν από τρεις υπαλλήλους security, ενώ σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων βρισκόταν αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας ο οποίος, παρότι φέρεται να αντελήφθη τις κινήσεις των δραστών, καθυστέρησε να ενημερώσει τους επικεφαλής του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή