ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση συμβάσεων ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς ώς τα τέλη 2015

paratasi-symvaseon-eopyy-me-idiotes-giatroys-os-ta-teli-2015-2101572

Σε νέα παράταση των συμβάσεων με τους ιδιώτες γιατρούς προχώρησε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Οπως ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ έχει δώσει παράταση στις ισχύουσες συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2015, προκειμένου να διασφαλιστεί έως τότε η πρόσβαση των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς.

Η νέα παράταση αναμένεται να επικυρωθεί και με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή –μετά τις εκλογές– προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της παροχής υπηρεσιών από την πλευρά των συμβεβλημένων γιατρών. Η προηγούμενη παράταση –η οποία ουδέποτε δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ– λήγει στο τέλος του Σεπτεμβρίου, ωστόσο η προεκλογική περίοδος φαίνεται ότι «πάγωσε» ξανά τις διαβουλεύσεις για την υπογραφή νέου τύπου σύμβασης με τους γιατρούς, που –σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας– θα δίνει δυνατότητα και σε νέους γιατρούς να συμμετάσχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο στόχος είναι να έχουν υπογραφεί έως τέλους του 2015 οι νέες συμβάσεις. Πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργείου Υγείας. Οπως αναφέρεται σε προχθεσινή επιστολή του ΙΣΑ προς τον κ. Δημόπουλο, «όλο αυτό το ζήτημα δημιουργείται διότι δεν υπάρχει διάθεση από την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλυθεί το ζήτημα μόνιμα».