Τεράστια προβλήματα στο ΤΕΙ Αθηνών λόγω… Ρωμανού

Τεράστια προβλήματα στο ΤΕΙ Αθηνών λόγω… Ρωμανού

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ΤΕΙ κλειστό λόγω κατάληψης από αναρχικούς θα είναι μία από τις πρώτες «καυτές πατάτες» που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι νέοι υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης. Δέκα ημέρες συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της κατάληψης του ΤΕΙ Αθηνών από ομάδα αναρχικών που ζητούν να δοθεί άδεια στον Νίκο Ρωμανό για να φοιτά στο ίδρυμα.

Ειδικότερα, χθες ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών Μιχάλης Μπρατάκος κάλεσε για σήμερα στις 9 το πρωί σε διευρυμένη γενική συνέλευση όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος. Η κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας από ομάδα αναρχικών/αντεξουσιαστών, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος.

Οπως εξήγησε μιλώντας χθες στην «Κ» ο κ. Μιχάλης Μπράτακος, λόγω της κατάληψης δεν γίνονται οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, δεν έχουν αρχίσει τα μεταπτυχιακά προγράμματα, όπως και οι εγγραφές, ενώ παραμένει κλειστός ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) και οι οικονομικές υπηρεσίες μισθοδοσίας, με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι του ιδρύματος να είναι απλήρωτοι. «Η παρουσία όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (καθηγητές, διοικητικοί) είναι επιβεβλημένη», τονίζει ο κ. Μπρατάκος στην πρόσκλησή του σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα που σαφώς και δεν δημιούργησε το ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ρωμανός, έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού (έχει καταδικαστεί για ληστεία), δεν έχει πάρει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ φορώντας το γνωστό «βραχιολάκι εντοπισμού». Και αυτό διότι ο νόμος θέτει ως όρο να μην είναι υπόδικος για άλλο αδίκημα.

Βέβαια, το ΤΕΙ έχει διευκολύνει τις σπουδές του Νίκου Ρωμανού. Ενδεικτικά, τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ρωμανός εξετάστηκε στα μαθήματά του μέσα στη φυλακή. «Το θέμα αφορά αποκλειστικά το υπουργείο Δικαιοσύνης και κατά συνέπεια το ίδρυμα δεν έχει ως προς αυτό καμία αρμοδιότητα», αναφέρει η διοίκηση του ΤΕΙ Αθηνών.

Για το θέμα η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ της λήξης της κατάληψης, ενώ είχε επικοινωνία και με τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η θέση της κ. Φρόσως Κιάου προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Ρωμανού και των καταληψιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή