Εμπλοκή με τρομοκρατία ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Εμπλοκή με τρομοκρατία ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη του Βόλου εντοπίστηκε χθες από την Αντιτρομοκρατική ο καταζητούμενος ληστής τραπεζών, και συνεργός του καταδικασμένου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος. Συνελήφθη έξω από το διαμέρισμα όπου διέμενε τον τελευταίο τουλάχιστον ένα χρόνο μαζί με την 36χρονη σύντροφό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, 2 και 4 ετών.

Βρισκόταν υπό παρακολούθηση εδώ και περίπου ένα μήνα, όπως εξάλλου και οι δύο συνεργοί του, αδέλφια ηλικίας 27 και 35 ετών. Ο πρώτος συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, όπου είχε διανυκτερεύσει, και ο δεύτερος στο πατρικό του σπίτι στην Αττική και συγκεκριμένα την περιοχή της Αγ. Παρασκευής.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ παρέμεναν σε εξέλιξη έρευνες σε ακόμα μία νοικιασμένη αποθήκη στην πόλη του Βόλου, ένα λυόμενο παράπηγμα σε ερημική τοποθεσία στον δρόμο προς Πήλιο, καθώς και σε ένα σπίτι στην περιοχή του Μώλου. Το διαμέρισμα όπως και την αποθήκη είχε νοικιάσει πριν από περίπου ένα χρόνο με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της η σύντροφος του Πετρακάκου, Μ.Θ., αδελφή του καταδικασμένου για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία στην Alpha Bank της Πάρου το 2012, Τ.Θ.

Αντίστοιχα, το σπίτι στον Μώλο, στην έρευνα του οποίου η Αντιτρομοκρατική δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, φέρεται να έχει μισθώσει ο 27χρονος συλληφθείς. Η εν λόγω μονοκατοικία περιβάλλεται από κήπο περιφραγμένο με ειδικό πανί ούτως ώστε να μη διακρίνεται το εσωτερικό. Εκεί, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε μεταξύ άλλων δύο αυτοκίνητα, ένα τζιπ και ένα συμβατικό, και τα δύο καλυμμένα με κουκούλες. Πιθανολογείται ότι είναι κλεμμένα ενώ πρόκειται να ερευνηθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί ή όχι σε ληστείες ή άλλες ένοπλες ενέργειες. Κοντά στο «οικογενειακό» –όπως χαρακτηρίζεται– διαμέρισμα του Βόλου βρέθηκαν σταθμευμένα ακόμα τρία αυτοκίνητα, δύο Ι.Χ. ιδιοκτησίας της 36χρονης και ένα βαν που είχε μισθώσει ο 27χρονος.

Την παραμονή της αστυνομικής επιχείρησης και ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική παρακολούθηση, ο 27χρονος φέρεται να μετέφερε με το βαν αντικείμενα από το σπίτι στον Μώλο στο λυόμενο παράπηγμα. Πιθανολογείται ότι ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του εγκατέλειπαν για λόγους συνωμοτικότητας την αγροικία στον Μώλο μετακινώντας το «στρατηγείο» τους στο λυόμενο οίκημα, 8 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου.

Στο διαμέρισμα του Πετρακάκου και της συντρόφου του εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι Glock, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία σακούλα με χρήματα. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για έρευνα. Αξιωματικοί με ευθύνη των ερευνών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Πετρακάκος και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες να έχουν πάρει μέρος σε ληστείες, ενδεχομένως δε και σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Εξάλλου, ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος κακοποιός είχε συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών, μαζί με τον καταδικασμένο για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκο Μαζιώτη. Πρόκειται να ελεγχθεί τυχόν συσχέτιση των τεσσάρων με περιστατικά όπως η ληστεία το καλοκαίρι του 2012 στην Alpha Bank στις Σπέτσες, η ληστεία τον περασμένο Ιούνιο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», η ληστεία την 1η Σεπτεμβρίου σε σούπερ μάρκετ στη Ν. Λάμψακο αλλά και η εκτέλεση του σωφρονιστικού υπαλλήλου Σεραφείμ Γκαλιμάνη, στις αρχές του έτους, στις Ράχες Φθιώτιδας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Μαγνησία και συγκεκριμένα σε Ν. Αγχίαλο και Λεχώνια είχαν εντοπιστεί, αρχές καλοκαιριού, οι επίσης καταζητούμενοι συνεργοί του Πετρακάκου, Γρηγόρης Τσιρώνης, Σπύρος Χριστοδούλου και ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή