ΣτΕ: Οριστική παύση δημοσίων υπαλλήλων εάν δεν δικαστεί προσφυγή εντός εξαμήνου

ΣτΕ: Οριστική παύση δημοσίων υπαλλήλων εάν δεν δικαστεί προσφυγή εντός εξαμήνου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε έξι μήνες θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πειθαρχικά καταδικαστεί σε οριστική παύση, καθώς με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας κρίθηκε συνταγματική η διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα, η οποία προβλέπει ότι μπορεί να απολυθεί δημόσιος υπάλληλος που του έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της παύσης, σε περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εκδικαστεί μέσα σε έξι μήνες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η απόλυση θα είναι εφικτή εντός έξι μηνών, μιας και με τα σημερινά δεδομένα και τον όγκο των αποφάσεων που εκκρεμούν στο ΣτΕ, απόφαση εντός εξαμήνου είναι κάτι πρακτικά ανέφικτο. 

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή υπαλλήλου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία ζητούσε να ακυρωθεί η οριστική παύση που της επιβλήθηκε με απόφαση του Διοικητή του ταμείου, ο οποίος στηρίχθηκε στη σχετική διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα.

Η εν λόγω διάταξη προβλέπει, ότι στην περίπτωση που έχει κατατεθεί  προσφυγή στο ΣτΕ κατά αποφάσεως η οποία επιβάλλει την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης ή του υποβιβασμού και η εκδίκαση της προσφυγής δεν γίνει μέσα σε 6 μήνες από την ημέρα κατάθεσης, τότε η πειθαρχική απόφαση της απόλυσης εκτελείται από την αρμόδια υπηρεσία που υπάγεται ο δημόσιος υπάλληλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή