Νοσηλευόμενος στο Δαφνί επιτέθηκε κατά υπαλλήλου του νοσοκομείου

Νοσηλευόμενος στο Δαφνί επιτέθηκε κατά υπαλλήλου του νοσοκομείου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο περιστατικό βίας από ασθενή που νοσηλεύεται στο Δαφνί, δυνάμει του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα, καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του Νομού Αττικής: «Επικίνδυνος ασθενής επιτέθηκε κατά του προσωπικού και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή υπαλλήλου, τον οποίο έπιασε από το λαιμό. Η τραγική εξέλιξη απετράπη με παρέμβαση των συναδέλφων του υπαλλήλου από άλλα τμήματα». Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Σύλλογος έστειλε νέα επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, διαμαρτυρόμενος για την κατ’ ανάγκη φύλαξη των ακαταλόγιστων εγκληματιών σε δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία, χωρίς το προβλεπόμενο φυλακτικό προσωπικό και χωρίς ειδικούς χώρους νοσηλείας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών.

Οπως αναφέρει στην επιστολή, «βρισκόμαστε ενώπιον του παράδοξου και οξύμωρου φαινομένου ασθενείς-κρατούμενοι που έχουν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, έχοντας διαπράξει αξιόποινες πράξεις, να θεωρούνται εν τοις πράγμασι “ακίνδυνοι” για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς – γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθεί λογικά η μη παρουσία φυλακτικού προσωπικού και η παράλειψη διαμόρφωσης ειδικών χώρων νοσηλείας;». Οι νοσηλευτές ψυχιατρικών νοσοκομείων σημειώνουν ότι, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια επίλυσης αυτού του προβλήματος και προειδοποιεί ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση «είναι ακραία επικίνδυνη και είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων και τραγικών εξελίξεων, με ενδεχόμενη απώλεια ανθρώπινης ζωής».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή