Νέα στοιχεία για Πετρακάκο

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ευρήματα προέκυψαν χθες από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια και οχήματα που χρησιμοποιούσαν ο Γιώργος Πετρακάκος, η 36χρονη σύντροφός του Μ.Θ. και οι δύο συνεργοί τους, σε Μαγνησία και Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, από την ανάλυση DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώθηκε συμμετοχή του Πετρακάκου σε τρεις ληστείες τραπεζών, σε Δίστομο, Πόρτο Χέλι και τη ληστεία, τον Απρίλιο του 2008, σε τράπεζα στον Χολαργό με θύμα 39χρονο αστυφύλακα. Στο καπέλο τύπου τζόκεϊ που φορούσε εκείνη τη μέρα ο Πετρακάκος και βρέθηκε έξω από το υποκατάστημα, ταυτοποιήθηκε γενετικό αποτύπωμα της 36χρονης -ήδη από τότε- συμβίας του, δίχως αυτό να συνεπάγεται ότι ήταν παρούσα στο συμβάν. Στο οικογενειακό διαμέρισμα όπου διέμεναν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους ηλικίας 2 και 4 ετών στην πόλη του Βόλου βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι που από τη βαλλιστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι είναι «καθαρά», κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim. Βρέθηκαν επίσης πλαστές ταυτότητες και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του Πετρακάκου και στοιχεία Δημήτριος Καπατσώρης και Ελευθέριος Τσαγκαράκης. Στο νοικιασμένο βαν που εντοπίστηκε παρκαρισμένο κοντά στο διαμέρισμα του Πετρακάκου και της σύντροφου του, αστυνομικοί εντόπισαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ασυρμάτους, χάρτες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας και ένα καπέλο με το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.

Τα κατασχεμένα αντικείμενα φυλάσσονταν αρχικά σε σπίτι – κρησφύγετο στον Μώλο Φθιώτιδας. Την παραμονή των συλλήψεων ωστόσο, ο 27χρονος συνεργός του Πετρακάκου, Θ.Α., τα φόρτωσε στο μισθωμένο βαν με σκοπό να μεταφερθούν σε νέο κρησφύγετο της ομάδας, 8 χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου, στον δρόμο προς Πήλιο. Τα ευρήματα στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) για εξερεύνηση. Τη μονοκατοικία στον Μώλο, που περιβάλλεται από κήπο περιφραγμένο με ειδικό πανί ούτως ώστε να μη διακρίνεται το εσωτερικό, είχε μισθώσει πριν από ένα χρόνο ο 27χρονος, ενώ την επισκεπτόταν τακτικά και ο 35χρονος αδελφός του Φ.Α., που εντοπίστηκε και συνελήφθη την Πέμπτη στο πατρικό του σπίτι στην Αγ. Παρασκευή. Αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες πιθανολογούν ότι για λόγους συνωμοτικότητας, οι τέσσερις συλληφθέντες εγκατέλειπαν σταδιακά το συγκεκριμένο οίκημα μεταφέροντας το «στρατηγείο» τους στο λυόμενο σπίτι έξω από τον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικόπεδο μέσα στο οποίο τοποθετήθηκε το λυόμενο, εμβαδού 30 τ.μ., είχε αγοράσει πριν από λίγες εβδομάδες η σύντροφος του Πετρακάκου, στο όνομα του πατέρα της. Η 36χρονη Μ.Θ. είναι αδελφή του καταδικασμένου για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία της Alpha Bank Πάρου το 2012, Τ.Θ., και διατηρεί δεσμό με τον Πετρακάκο ήδη από το 2006.

Στο κρησφύγετο στον Μώλο, αστυνομικοί εντόπισαν δύο οχήματα, ένα συμβατικό και ένα τύπου τζιπ και τα δύο καλυμμένα με κουκούλες αυτοκινήτου. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι το πρώτο έχει κλαπεί το 2012 από τα Πατήσια και το δεύτερο το 2013 από τη Γλυφάδα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη του ληστή τραπεζών και συνεργού των Ν. Μαζιώτη και Βασ. Παλαιοκώστα ύστερα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των συνεργών του (Σπ. Χριστοδούλου, Γρ. Τσιρώνη και Σπ. Δραβίλα) που εντοπίστηκαν αρχές του καλοκαιριού στη Ν. Αγχίαλο και στα Λεχώνια Μαγνησίας. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τον Πετρακάκο παρακολουθώντας κινήσεις και επαφές ατόμων από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή