Τα αυτοκίνητα «μιλούν» για τις ενέργειες της ομάδας

Τα αυτοκίνητα «μιλούν» για τις ενέργειες της ομάδας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καθαρά» είναι τα όπλα που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στην αποθήκη των επονομαζόμενων «ληστών του Διστόμου» στον Μαραθώνα. Πρόκειται για δύο πιστόλια, δύο καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο MP-5, ενώ τη λίστα με τα ευρήματα συμπληρώνουν δύο εκτοξευτήρες ρουκετών (τύπου low), μία χειροβομβίδα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Από τη βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες ή άλλες ένοπλες ενέργειες.

Την αποθήκη – κρησφύγετο επί της λεωφόρου Μαραθώνος είχε μισθώσει στις αρχές του 2014 ο Σπύρος Δραβίλας, μέλος της ομάδας των ληστών, ο οποίος αυτοκτόνησε την 29η Μαΐου για να αποφύγει τη σύλληψή του από άνδρες της ΕΚΑΜ. Για την ενοικίαση του ακινήτου χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε σε σπίτι – κρυψώνα στην Ανάβυσσο. Στον ιδιοκτήτη του φέρεται να είχε πει ότι ήθελε να αποθηκεύσει είδη ψαρέματος και φουσκωτές βάρκες.

Υπό παρακολούθηση

Ο χώρος εντοπίστηκε πριν από τουλάχιστον δύο μήνες. Στο διάστημα που βρισκόταν υπό παρακολούθηση κανείς δεν επιχείρησε να τον επισκεφθεί και επομένως, μετά τη σύλληψη Πετρακάκου στον Βόλο, αποφασίστηκε να ελεγχθεί. Ταυτόχρονα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα επτά αυτοκίνητα και οι δύο μοτοσικλέτες που η ομάδα των ληστών του Διστόμου είχε κρύψει στο εσωτερικό της αποθήκης. Στόχος των αστυνομικών είναι να ελέγξουν ποια άτομα τα χρησιμοποίησαν καθώς και σε τι ενέργειες πήραν μέρος. Ορισμένα από αυτά προσομοιάζουν με οχήματα διαφυγής που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένοπλες ληστείες. Ενδεικτικά, το λευκό βαν Mitsubishi που έχει κλαπεί από την Ηλιούπολη προσομοιάζει με αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους οι δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στη Σαρωνίδα. Αντίστοιχα, μεταξύ των επτά αυτοκινήτων, υπάρχουν και εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν μετά τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας.

Τα περισσότερα οχήματα έχουν κλαπεί από την Αττική στη διάρκεια του 2014, ενώ βρέθηκε μαύρο τζιπ Cherokee κλεμμένο το 2007 από την περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο Πετρακάκος συνδέθηκε με κλοπές οχημάτων που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν σε ένοπλες ληστείες αλλά και με την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά.

Πλαστές ταυτότητες

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφίες από τις δύο πλαστές ταυτότητες και το επίσης πλαστό δίπλωμα οδήγησης που χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Πετρακάκος. Βρέθηκαν σε διαμέρισμα που έμενε μαζί με τη σύντροφό του και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών του Μαρία Θεοφίλου, 36 ετών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι πλαστές ταυτότητες έχουν εκδοθεί με στοιχεία Δημήτριος Καπατσώρης και Ελευθέριος Τσαγκαράκης και φωτογραφίες του Γιώργου Πετρακάκου.

Τέλος, στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφίες των Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του Μαρίας Θεοφίλου και του κατηγορούμενου ως συνεργού του Θεμιστοκλή Ασημακόπουλου, 27 ετών. Και οι τρεις κατηγορούνται για «τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, όπλων και πυρομαχικών». Κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή