Αμεσα ρύθμιση κατά επιστροφής επίορκων

Αμεσα ρύθμιση κατά επιστροφής επίορκων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, άμεσα, μόλις ανοίξει η Βουλή, προκειμένου να σταματήσει η επιστροφή επίορκων στο Δημόσιο δυνάμει του νόμου Κατρούγκαλου για τη δυνητική αργία, προανήγγειλε σε συνέντευξή του (Real FΜ) ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής «αδειάζοντας» επί της ουσίας τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο. «Χωρίς να θέλω να χρεώσω ευθύνες, αναδεικνύει την αδυναμία της διοίκησης να λειτουργήσει έγκυρα και έγκαιρα. Δεν μπορούμε εδώ να μείνουμε έτσι. Δεν πρέπει να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις δουλειές τους. Δεν το συζητάω», επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι ήδη έχει συνεννοηθεί με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη για τη θέσπιση «διορθωτικής» διάταξης.

Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1) διαχώρισε τους κατηγορούμενους από τους ενόχους, ενώ υπεραμύνθηκε της διάταξης που θέσπισε. «Δεν είναι θέμα του νόμου. Παραβιάστηκε ο νόμος. Πάσχει το σύστημα, όχι η νομική σύλληψη», σημείωσε προσθέτοντας ότι «αν η διοίκηση λειτουργούσε, οι περιπτώσεις θα είχαν κριθεί. Ο χρόνος επαρκούσε αν λειτουργούσε το σύστημα κανονικά, αλλά δεν λειτουργούσε», είπε.

Ο ίδιος πάντως υπογράμμισε την ανάγκη «να λειτουργούν τα πειθαρχικά και να μη σέρνονται οι υποθέσεις», διευκρινίζοντας ότι η αλλαγή στον νόμο έγινε «για να προχωράει πιο γρήγορα η Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, το πρόβλημα προέκυψε όταν, με τη συνταξιοδότηση του επικεφαλής των πειθαρχικών υπηρεσιών, διεκόπη η διεκπεραίωση των συμβουλίων με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 900 περιπτώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή