Σχέδια απαγωγής επιχειρηματιών από την ομάδα Πετρακάκου

Σχέδια απαγωγής επιχειρηματιών από την ομάδα Πετρακάκου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασίες για την υλοποίηση σχεδίου απαγωγής επιχειρηματία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου στον Βόλο. Σε αποθήκη – κρησφύγετο στη λεωφόρο Μαραθώνος βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα υποψήφιων θυμάτων καθώς και οδηγίες για την επιτυχή εκτέλεση του σχεδίου. Στις σημειώσεις υπήρχαν τα ονόματα 25 – 30 επιχειρηματιών και συγγενικών τους προσώπων, μαζί με διευθύνσεις κατοικίας κ.ά. Για ορισμένους από τους στόχους, τα στοιχεία ήταν περισσότερο λεπτομερή, με πληροφορίες για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, τα δρομολόγια που ακολουθούσαν, τα μέλη της προσωπικής φρουράς κ.ο.κ.

Πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στην «Κ» ότι, εκτός του καταλόγου με τα ονόματα, στις σημειώσεις υπήρχε και «εγχειρίδιο» πετυχημένης απαγωγής, με οδηγίες σχετικά με: πόση ώρα μετά την αρπαγή του θύματος πρέπει να ειδοποιηθούν τα μέλη της οικογένειας, τι πρέπει να πει ο απαγωγέας στα θύματα, τι διάρκεια πρέπει να έχει η κλήση κ.ά. Επιπλέον, φέρεται να υπάρχει και σχέδιο επίθεσης με ρουκέτα εναντίον οχήματος ασφάλειας επιχειρηματία.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στον κατάλογο των υποψήφιων στόχων υπήρχε το όνομα μέλους εφοπλιστικής οικογένειας εναντίον του οποίου είχε γίνει απόπειρα απαγωγής τον Δεκέμβριο του 2013. Διερευνάται εάν η λίστα με τα υποψήφια θύματα είναι μεταγενέστερη, δηλαδή έχει καταρτιστεί το διάστημα μετά την απόπειρα αρπαγής του 35χρονου εφοπλιστή. Πάντως, αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν ερευνήσει το ενδεχόμενο πίσω από την απόπειρα αρπαγής να βρισκόταν ο καταζητούμενος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας και συνεργοί του. Η εκτίμηση επανέρχεται δριμύτερη καθώς ο Παλαιοκώστας και ο Πετρακάκος είχαν κατηγορηθεί και για συμμετοχή στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, το 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συνδέουν τον κατάλογο των ονομάτων με σημειώσεις σε οδικούς χάρτες που βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο κρησφύγετο του Πετρακάκου και των συνεργών του στον Μώλο Φθιώτιδας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ένα από τα οικήματα που εντοπίστηκαν πρόσφατα να χρησιμοποιούνταν για την υλοποίηση του σχεδίου απαγωγής.

Την αποθήκη στον Μαραθώνα είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο συνεργός του Πετρακάκου, Σπύρος Δραβίλας, που αυτοκτόνησε την 29η Μαΐου για να αποφύγει τη σύλληψη. Φέρεται ως ο επικρατέστερος συγγραφέας του εγχειριδίου απαγωγών. Την αποθήκη είχε εντοπίσει και θέσει υπό παρακολούθηση η ΕΛ.ΑΣ. εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, δίχως κανείς σε αυτό το διάστημα να προσπαθήσει να την προσεγγίσει. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν όπλα, επτά κλεμμένα Ι.Χ. και δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες. Μεταξύ των οχημάτων υπάρχει και ένα μαύρο τζιπ που έχει κλαπεί το 2007 από τη Θεσσαλονίκη και εξετάζεται εάν ανήκει στην παρτίδα των αυτοκινήτων που είχε κλέψει ο Πετρακάκος στο πλαίσιο του σχεδίου απαγωγής Μυλωνά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή