ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων ζητά η Περιφέρεια Αττικής

anastoli-ton-katedafiseon-aythaireton-zita-i-perifereia-attikis-2104285

Aναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στην Ανατολική Αττική μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, με επιστολή – παρέμβασή του στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος αλλά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα κατεδάφισης

Ειδικότερα, ο κ. Φιλίππου ζητά την αναστολή των προγραμματισμένων σχεδόν σε όλους τους δήμους της περιοχής κατεδαφίσεων έως την ολοκλήρωση των χαρτών, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις δασικές και μη περιοχές και αναλόγως πλέον η πολιτεία θα είναι σε θέση να αποφασίσει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Προς επίρρωση του αιτήματος, ο κ. Φιλίππου έκανε ειδική αναφορά στη διάταξη της παρ. 15 του άρθρου 21 του Ν. 3208/2003 με τίτλο «Η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη των πρωτοκόλλων που εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 114 του Ν. 1892/1990 αναστέλλονται μέχρι την κατάρτιση και κύρωση των προβλεπόμενων από τη διάταξη του άρθρου 27 του Ν. 2664/1998 δασικών χαρτών», η οποία είχε ψηφιστεί για την αποτροπή των κατεδαφίσεων της Σαλαμίνας.