Συνωμοσίες σε διαστημική τροχιά

Συνωμοσίες σε διαστημική τροχιά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού βρέθηκε νερό στον πλανήτη Αρη, ήταν πλέον θέμα χρόνου: το ελληνικό Ιντερνετ, απ’ την επόμενη μέρα κιόλας, ξεκίνησε με ζήλο την εξερεύνηση. Και καθώς όποιος ψάχνει βρίσκει, τα σάιτ που μέχρι την περασμένη εβδομάδα ειδικεύονταν στις επίγειες θεωρίες συνωμοσίας, από τη Δευτέρα και μετά μπήκαν σε τροχιά διαστημική.

Η ιστοσελίδα «Πύλη αποκάλυψης», ας πούμε, μας ενημερώνει πως η συνωμοσία των Αρειανών έχει ξεκινήσει απ’ το 1977, που «πολλοί επιστήμονες μαζί με τις οικογένειές τους χάθηκαν», γιατί τους απήγαγαν να τους πάνε στον Αρη! Παράλληλα, οι πιο προχωρημένοι συνωμοσιολόγοι του ελληνικού Ιντερνετ στο «e-rodios» ανεβάζουν ποστ διαμαρτυρόμενοι που «η NASA μας κρύβει πως υπάρχει ζωή στον Αρη», ενώ άλλοι σκίζουν τα συνωμοσιολογικά τους ιμάτια, βέβαιοι πως οι Αρειανοί ήδη τριγυρνούν εκεί έξω έτοιμοι να πιουν το νεοανακαλυφθέν νερό! Το μπλογκ «Αντέχεις την αλήθεια;» έχει ανακαλύψει ήδη αγωγούς νερού, σε μορφή «γυάλινου θολωτού τούνελ», το σάιτ «Διαδραστικά» ποστάρει θολές φωτογραφίες που υποστηρίζει πως είναι το… Στόουνχετζ του Αρη, ενώ η «Υπόγεια δράση» αποκαλύπτει πως «ο Ομπάμα ταξίδεψε στον Αρη», γιατί μια πέτρα μοιάζει με την προτομή του!

Οι φωτογραφίες από το Curiosity, βλέπετε, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά. Σ’ αυτές οι συνωμοσιολόγοι της «Απολλώνιας ελληνικής κίνησης» βλέπουν μια πυραμίδα (που κατά τη NASA είναι ένας βράχος), το «Defencenet» εστιάζει σε κάτι που «μοιάζει με την κεφαλή του θεού Απόλλωνα» (αλλά η NASA λέει πως είναι ένας ακόμα βράχος) και στην «Ελλάνια πύλη» ποστάρουν κάτι θολό, υποτίθεται διαστημόπλοιο, με το οποίο «οι Ελλάνιοι κατέφυγαν στον Αρη» (αλλά μαντέψτε τι υποστηρίζει η NASA πως είναι). Φυσικά, θεωρίες συνωμοσίας θα υπάρχουν όλο και πιο πολλές μέχρι να φτάσουμε στον Αρη. Κι όταν πια πλησιάσουν οι αστροναύτες, αν πράγματι υπάρχουν εκεί γηραιοί επιστήμονες, ο θεός Απόλλωνας, ο Μπαράκ Ομπάμα, διαστημόπλοια με «Ελλάνιους», θολωτά τούνελ, μια πυραμίδα και το Στόουνχετζ, αναρωτιέται κανείς πού θα βρουν χώρο να προσγειωθούν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή