ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με απειλές και ύβρεις κατά καθηγήτριας ΕΚΠΑ

epithesi-me-apeiles-kai-yvreis-kata-kathigitrias-ekpa-2104847

Ομάδα 40 ατόμων επιτέθηκε χθες στην καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Ελένη Μαντζουράνη, στοχοποιώντας την. Ο λόγος; Το γεγονός ότι η κ. Μαντζουράνη εκλήθη από τις ανακριτικές αρχές και κατέθεσε για τα γεγονότα της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ το 2013. Η ανακριτική έρευνα οδήγησε σε δίωξη, η οποία θα εκδικασθεί την προσεχή Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 10.30 χθες το πρωί περίπου 40 άτομα εισέβαλαν στο γραφείο της κ. Μαντζουράνη, στον 4ο όρο της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη, την ώρα που έκανε μάθημα σεμιναριακού χαρακτήρα σε 12 φοιτητές. Οι εισβολείς άρχισαν να βρίζουν σκαιότατα την κ. Μαντζουράνη, προσπαθώντας να την εκφοβίσουν. «Ξέρουμε πού μένεις και θα σε ακολουθούμε από εδώ και μπρος εάν πας να καταθέσεις», την απείλησαν. Η ίδια, διατηρώντας την ψυχραιμία της, αρνήθηκε να συζητήσει με τους υβριστές της, οι οποίοι γέμισαν το γραφείο της αλλά και τη Φιλοσοφική με συνθήματα και χαρτιά δύο ειδών. Στο πρώτο κατηγορούσαν την κ. Μαντζουράνη, ενώ στο δεύτερο παρουσίαζαν αναλυτικά τις απόψεις τους για το θέμα της δίκης των διοικητικών υπαλλήλων. Στο γραφείο της κ. Μαντζουράνη προσέτρεξε αρχικά άλλος καθηγητής που περνούσε από τον χώρο, τον οποίο οι άγνωστοι έβρισαν, ενώ η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμαλέγκου έσπευσε μόλις ενημερώθηκε για τα γεγονότα (45 λεπτά αργότερα). Οι άγνωστοι καθύβρισαν και την κ. Καραμαλέγκου, επειδή «σε επέλεξε το Συμβούλιο», όπως της έλεγαν, και ύστερα από αρκετούς διαπληκτισμούς, κάποια στιγμή απεχώρησαν.

Η κ. Μαντζουράνη έχει κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη στην οποία διώκονται ποινικά διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκαν με δικαστική απόφαση η οποία έκρινε παράνομη μία απεργία κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013, όταν έγιναν οι κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας διοικητικών. Ενόψει της δίκης, ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ από σήμερα έως και την Παρασκευή αρχίζει στάσεις εργασίας από τις 12.00 και μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Επίσης, σήμερα στις 12.30 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία θα συμμετάσχουν και διοικητικοί του ΕΜΠ. Για τη Δευτέρα, ο σύλλογος του ΕΚΠΑ έχει προκηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία.