Ξανθός: Επιτάχυνση προσλήψεων στο ΕΣΥ

Ξανθός: Επιτάχυνση προσλήψεων στο ΕΣΥ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άμεση αύξηση του ορίου δαπανών κατά 150 εκατομμύρια ευρώ για το 2015 και επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού, με στόχο την «λειτουργική σταθεροποίηση του ΕΣΥ», δεσμεύθηκε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η καθημερινότητα του συστήματος υγείας δεν βελτιώθηκε το προηγούμενο οκτάμηνο, «αντίθετα υπήρξε επιδείνωση διαχρονικών προβλημάτων του». Χαρακτήρισε ως αντίπαλο στην προσπάθεια για τη βελτίωση του ΕΣΥ το δημοσιονομικό πλαίσιο που προέκυψε με τη συμφωνία, και πρόσθεσε: «Ο πιο σημαντικός όμως αντίπαλος είναι οι αντιστάσεις ενός ολόκληρου συστήματος συμφερόντων που συντηρούνται από ένα κλίμα ανομίας και πολιτικής ασυλίας στην προκλητή ζήτηση, τη σπατάλη, τη διαφθορά και την εκμετάλλευση του αρρώστου».

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα υλοποιείται η δέσμευση για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων με ειδικό βιβλιάριο και κάρτα υγείας και προανήγγειλε την ανάπτυξη εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μονάδες υγείας γειτονιάς, Κέντρα Υγείας και οικογενειακό γιατρό. Μεταξύ των στόχων του, η ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ με την αναθεώρηση των συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους, η ανατιμολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, η αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων με νέα εργαλεία ελέγχου της συνταγογράφησης και του κόστους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή