Επίσκεψη κλιμακίου του ΟΗΕ στη Λέσβο για το προσφυγικό

Επίσκεψη κλιμακίου του ΟΗΕ στη Λέσβο για το προσφυγικό

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λέσβο, υποδέχτηκε το Σάββατο ο Δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός.

Ο Ύπατος Αρμοστής, κ. Antonio Guterres, συνοδευόμενος από τον βοηθό του  κ. Gorge Okoth – Obbo, τον Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης κ. Vincent Cochetel, την επικεφαλής Επικοινωνίας και εκπρόσωπο τύπου του Ύπατου Αρμοστή, κα Mellssa Fleming, την Επιχειρησιακή Συντονίστρια του Γραφείου Ελλάδας, κα Alessandra Morelli και την ειδική βοηθό του Τομέα Προστασίας του Γραφείου Ελλάδας, κα Αριάνα Βασιλάκη, βρέθηκε στην Λέσβο προκειμένου να έχει ιδία άποψη για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί, έπειτα από το κύμα μεταναστών που έχει δεχτεί τους τελευταίους μήνες.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον Ύπατο Αρμοστή και τους συνεργάτες του έκανε μια πρώτη συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας της Ύπατης Αρμοστείας, που αφορούν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, καθώς και ο συντονισμός των σχετικών δράσεων στη Λέσβο. 

Ο κ. Γαληνός, περιέγραψε τις ενέργειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λέσβου, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αποτελεσματικά την τεράστια αυτή ανθρωπιστική κρίση, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εφαρμογής κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.

Ο κ. Antonio Guterres, δήλωσε σχετικά, ότι χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη του Δημάρχου Λέσβου, το έργο της Ύπατης Αρμοστείας θα ήταν πολύ δύσκολο και ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό και τους κατοίκους της Λέσβου για την ψυχραιμία και την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν.

Ο κ Γαληνός αφού τον καλωσόρισε για ακόμη μια φορά, εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Λέσβου με τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας και δήλωσε ότι οι ανθρωπιστικές κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται με φόβο και απραξία, αλλά με αγάπη προς το συνάνθρωπο και ειλικρινή διάθεση βοήθειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή