Αιχμές Ντογιάκου για τον χειρισμό Θάνου

Αιχμές Ντογιάκου για τον χειρισμό Θάνου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός των αρμοδιοτήτων της προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν η παρέμβασή της στις εκλογές για την ανάδειξη προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, τον Νοέμβριο του 2014. Αυτό ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα που κατέθεσε στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται για τις διαδικασίες εκλογής του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ισίδωρος Ντογιάκος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η εκλογή του κ. Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου τον Νοέμβριο του 2014 έγινε με παράτυπο τρόπο, καθώς δεν είχε δημοσιευθεί, κατά το τυπικό, στο ΦΕΚ η προαγωγή τού τότε προϊσταμένου Παναγιώτη Καραγιάννη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η κ. Θάνου με γραπτή παραγγελία προς τον επιθεωρητή των δικαστηρίων ζήτησε τη διερεύνηση ευθυνών του κ. Ντογιάκου.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο κ. Ντογιάκος στο υπόμνημα που κατέθεσε, σύμφωνα με διατάξεις του Ν.1756, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει δικαιοδοσία μόνο στους δικαστές και όχι στους εισαγγελείς, οι οποίοι εποπτεύονται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επιπλέον προβλέπεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης όλων των δικαστικών λειτουργών είναι, εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Δικαστηρίων. Εν ολίγοις στην προκειμένη περίπτωση η παρέμβαση της κ. Θάνου ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή