Νέα τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου

Νέα τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδρούν στη δημιουργία hotspot, κέντρου καταγραφής μεταναστών δηλαδή, στην ευρύτερη περιοχή Μολύβου – Πέτρας οι φορείς του τουρισμού. Οπως επισημαίνουν, το βόρειο τμήμα του νησιού υποδέχεται το 80% της τουριστικής κίνησης και κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή λειτουργία hotspot, το οποίο αναφέρουν ως «κέντρο κράτησης». Xθες ακόμα μία τραγωδία συνέβη στην περιοχή όταν ανατράπηκε βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες. Διασώθηκαν 21 άτομα, οι οποίοι ανέφεραν ότι στη βάρκα βρίσκονταν τρεις επιπλέον. Αργά το απόγευμα το Λιμενικό ανέσυρε τις σορούς μιας γυναίκας, ενός κοριτσιού και ενός βρέφους στη θαλάσσια περιοχή Ακρα Κόρακα της Λέσβου.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Επαγγελματιών Φορέων και Δημοτών Μολύβου και Πέτρας για το μεταναστευτικό προτείνει να δημιουργηθεί στάση πρώτης υποδοχής στα Μεγάλα Θέρμα και διευκρινίζει προς τον δήμαρχο της πόλης ότι «σε κανένα άλλο σημείο του οικισμού δεν πρόκειται να επιτραπεί παρόμοια δραστηριότητα». Οπως διευκρινίζουν, είναι αντίθετοι στη δημιουργία hotspot σε όλο το νησί «αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να αντιδράσει όλο το νησί», προσθέτουν. Επίσης καλούν τον δήμαρχο Μυτιλήνης να βάλει μια τάξη στις κάθε είδους ΜΚΟ που έχουν φτάσει στη Λέσβο. «Να μείνουν μόνο οι σοβαρές και πασίγνωστες ΜΚΟ, όπως Οι Γιατροί του Κόσμου, η IRC -δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο- και όποια, επιπλέον, υπάρχει αυτής της κατηγορίας, οι οποίες έχουν επιδείξει τον αρμόζοντα σεβασμό στην κοινωνία που τις φιλοξενεί», επισημαίνουν με ψήφισμά τους, καθώς αποδίδουν στη στάση πολλών εθελοντών που έχουν φτάσει στο νησί την αύξηση των προσφυγικών ροών.

Στο μεταξύ, αυτό το Σάββατο, λίγα μετρά μακριά από τα γραφεία όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γ. Λαγού σε στελέχη της Χ.Α. Λέσβου, ομάδα αντιφασιστών διοργανώνει συναυλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή