Σήμα κινδύνου από εργαζόμενους του «Ευαγγελισμού»

Σήμα κινδύνου από εργαζόμενους του «Ευαγγελισμού»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον «Ευαγγελισμό» κρούουν οι εργαζόμενοί του, κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας.

Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, οι ελλείψεις προσωπικού έχουν λάβει τραγικές διαστάσεις, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν «διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων».

Η κατάσταση θα επιδεινωθεί προς τα τέλη του 2015, όταν θα απολυθούν 40 επικουρικοί και θα συνταξιοδοτηθούν δεκάδες ακόμη. Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «σταγόνα στον ωκεανό» τις 907 προσλήψεις σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες είχαν εγκριθεί από το 2014, ενώ τονίζουν ότι «η υπόσχεση για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2016 δεν έχει διασφαλίσει τις σχετικές πιστώσεις από τον προϋπολογισμό».

Στο επίκεντρο της κριτικής τους βρίσκεται και η εντατικοποίηση της εργασίας. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ήδη παρατηρούνται «βαριές ασθένειες στο προσωπικό των μονάδων, που φυσικά δεν καταγράφονται και δεν αξιολογούνται ως επαγγελματικός κίνδυνος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή