Μυτιλήνη: Τέσσερα παιδιά μεταξύ των νεκρών σε νέο ναυάγιο με πρόσφυγες

Μυτιλήνη: Τέσσερα παιδιά μεταξύ των νεκρών σε νέο ναυάγιο με πρόσφυγες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά ανθρώπους έπνιξαν σήμερα στην κυριολεξία οι Τούρκοι μεταφορείς προσφύγων και μεταναστών. Δύο γυναίκες, ένας άνδρας και τέσσερα παιδιά συγκαταλέγονται στη λίστα του σκληρού απολογισμού των νεκρών του ναυτικού δυστυχήματος που συγκλονίζει. Μια ανατριχιαστική στην κυριολεξία λεπτομέρεια. Τρία από τα τέσσερα παιδιά είναι αδέλφια. Η μητέρα τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης αγνοώντας το τι έχει συμβεί στα παιδιά της.

Όπως κατέθεσαν ο επιζήσαντες επιβιβάστηκαν στο σκάφος, μια παλιά ξύλινη βάρκα σήμερα το πρωί. Στην οριογραμμή ο Τούρκος μεταφορέας που είχε πάρει 1500 δολάρια για κάθε έναν από όσους μετέφερε εγκατέλειψε το σκάφος επιστρέφοντας στην τουρκική ακτή με φουσκωτό σκάφος που διέθετε εξωλέμβια μηχανή και μέχρι εκείνη τη στιγμή ρυμουλκούσαν. Οι εναπομείναντες στο σκάφος Σύροι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους πανικοβλήθηκαν. Προσπάθησαν να το οδηγήσουν προς την Ελληνική ακτή μη μπορώντας να ρυθμίζουν ούτε την ταχύτητα του ούτε φυσικά την κατεύθυνση του. «Έτσι εξηγείται η σφοδρότητα της σύγκρουσης με το σκάφος του λιμενικού Σώματος που το εντόπισε και προσπάθησε να το πλησιάσει. Οπότε και επήλθε η σύγκρουση και στη συνέχεια η ανατροπή του» έλεγε πριν λίγο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που εξέτασε την όλη υπόθεση.

Το σοβαρό αυτό ναυτικό δυστύχημα με τα τραγικά αποτελέσματα συνέβη στις 11.30 σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβου.

Από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος που έσπευσαν στην περιοχή διεσώθησαν 31 από τους επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή