Προθεσμία για την Δευτέρα ζήτησε και πήρε η Κ. Σαββαΐδου

Προθεσμία για την Δευτέρα ζήτησε και πήρε η Κ. Σαββαΐδου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε το πρωί στο γραφείο του επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς Γιαννη Δραγάτση, η γενική γραμματέας εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία. Η κα Σαββαΐδου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθεί.

Η γενική γραμματέας εσόδων, την παραίτηση της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση , έλαβε κλήση την περασμένη βδομάδα ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγελική  Τριανταφύλλου. Η κλήση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία και κλήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή