Την ΟΠΚΕ επέλεξαν οι περισσότεροι ένστολοι της ΔΕΛΤΑ

Την ΟΠΚΕ επέλεξαν οι περισσότεροι ένστολοι της ΔΕΛΤΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και δευτερευόντως στα ΜΑΤ πρόκειται, τελικά, να αφομοιωθούν οι 200 και πλέον αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που τελεί υπό κατάργηση με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, από το σύνολο των 220 δικυκλιστών της υπηρεσίας, 140 δήλωσαν ότι θέλουν να μετακινηθούν στην ΟΠΚΕ, 80 στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ), ενώ οι υπόλοιποι θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, στην ΟΠΚΕ πρόκειται να αφομοιωθούν 100 αστυνομικοί (από τους 140 που εξέφρασαν ενδιαφέρον). Θα συγκροτήσουν δέκα νέες ομάδες και αφού πρώτα υποβληθούν σε δεκαπενθήμερη εκπαίδευση, θα διατεθούν στην αστυνόμευση κυρίως της Δυτικής Αττικής, όπου καταγράφονται αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας. Μέχρι σήμερα η ΟΠΚΕ, που υπάγεται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, αποτελείται από 20 ομάδες που αναλαμβάνουν αποστολές αστυνόμευσης σε «δύσκολες» περιοχές της Αττικής.

Παρ’ ότι όσοι υπηρετούν στα ΜΑΤ εισπράττουν πρόσθετο επίδομα – αποζημίωση ύψους 150 ευρώ, μόλις 80 από τους 220 αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ εξέφρασαν ενδιαφέρον να υπαχθούν στην υπηρεσία. Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, υπήρξαν φόβοι μεταξύ των δικυκλιστών της ομάδας ότι σε περιπτώσεις επεισοδίων, θα κληθούν να φέρουν εις πέρας «δύσκολες αποστολές», δίχως ταυτόχρονα να απολαύουν εμπιστοσύνης από τη νέα ηγεσία τους.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., αρμόδιες αστυνομικές πηγές διευκρίνιζαν χθες στην «Κ» ότι οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ που δήλωσαν ότι θέλουν να μεταταγούν στη ΔΙ.ΑΣ. υπηρετούσαν, στο παρελθόν, στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Σημειώνεται ότι χάρη σε χορηγίες ιδιωτών – επιχειρηματιών επισκευάστηκε ένας σημαντικός αριθμός παροπλισμένων μηχανών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πλέον λειτουργικές θεωρούνται οι 800 από τις 1.200 που διαθέτει η υπηρεσία.

Επιτροπές

Βάσει της διαταγής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., θα συγκροτηθούν (μέχρι την Παρασκευή) επιτροπές που θα υποβάλουν σε διαδικασία συνεντεύξεων τους υπό μετακίνηση αστυνομικούς, ενώ αρμόδια πηγή διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί θα εξεταστούν και από ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ορισμένοι να κριθούν ακατάλληλοι και να πάρουν φύλλο πορείας για άλλες υπηρεσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή