«Ηταν οργανωμένη επίθεση» κατά του Π. Φύσσα

«Ηταν οργανωμένη επίθεση» κατά του Π. Φύσσα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για οργανωμένη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής που συγκροτούσαν Τάγμα Εφόδου έκανε λόγο επιστήθιος φίλος του Παύλου Φύσσα, που εξετάστηκε χθες ως μάρτυρας στη δίκη, το ενδιαφέρον της οποίας επικεντρώνεται στη διερεύνηση των συνθηκών δολοφονίας του άτυχου μουσικού στο Κερατσίνι και στη συμμετοχή ενός εκάστου των κατηγορουμένων.

Ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος, που βρέθηκε στην παρέα του Παύλου Φύσσα το βράδυ της στυγερής του δολοφονίας, περιέγραψε τι προηγήθηκε του φονικού και πως οι επιτιθέμενοι, μέλη της Χ.Α., προκαλούσαν τον φόβο στην περιοχή, κραδαίνοντας ρόπαλα, κράνη και άλλα αντικείμενα. Ο μάρτυρας μίλησε για «οργανωμένη επίθεση» που στόχο είχε την κατατρομοκράτηση των νεαρών που μετείχαν στην παρέα του Φύσσα και την εξόντωσή τους, καθώς ανέφερε ότι και ο ίδιος χτυπήθηκε. Περιέγραψε με λεπτομέρειες τη σκηνή της δολοφονίας του φίλου του, την οποία έζησε από κοντά. «Είχα πάνω μου το αίμα του Παύλου», είπε, ενώ ανέφερε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, όταν βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά το τραγικό γεγονός, έδινε την εντύπωση ενός ατόμου ψυχρού και ανέκφραστου: «Ηταν απαθής», είπε ο μάρτυρας, «σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».

Ο ίδιος ο Μελαχρινόπουλος αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του καιρό μετά το φονικό, καθώς κάποιοι τηλεφωνούσαν με απόκρυψη λέγοντάς του «θα είσαι ο επόμενος».

Οι ερωτήσεις προς τον μάρτυρα από την πρόεδρο και την εισαγγελέα της δίκης αλλά και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής έπεσαν βροχή, όπως ήταν φυσικό, εφόσον ήταν αυτόπτης των τραγικών γεγονότων, προκειμένου να διευκρινιστούν κρίσιμες πτυχές της δολοφονίας και να αξιολογηθεί η συμμετοχή των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου με τις ερωτήσεις της έθεσε θέμα διαφοροποιήσεων στις τέσσερις συνολικά καταθέσεις που έχει δώσει στη δικαιοσύνη ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος, για να λάβει την απάντηση από τον μάρτυρα ότι στην πρώτη του κατάθεση δεν τα είπε όλα γιατί ήταν σε καθεστώς σοκ.

Και χθες δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς το κλίμα είναι βαρύ λόγω της διερευνόμενης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με τη μητέρα του κάποια στιγμή να χάνει την ψυχραιμία της και να επιτίθεται λεκτικά απαντώντας στην «προκλητική συμπεριφορά», όπως τη χαρακτήρισε, δύο γυναικών συζύγων κατηγορουμένων. Η ίδια και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής έθεσαν θέμα προστασίας από τέτοιου είδους προκλήσεις, για να παρέμβει η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτου, τονίζοντας «ότι κανείς δεν μπορεί στη δίκη αυτή να προκαλείται».

Η κατάθεση του Δημήτρη Μελαχρινόπουλου θα συνεχιστεί και σήμερα με ερωτήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή